Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

TREĆA HNL JUG Jukić: Protiv Uskoka idemo po pobjedu, ali najvažniji je pozitivan rezultat

07.11.2020. 10:29


 U 14. kolu Treće HNL jug Hrvatski vitez Posedarje s početkom u 14 sati gostuje u Klisu kod ondašnjeg Uskoka. Momčad Kristijana Tute u prošlome kolu je na svom travnjaku bila uspješnija od Zmaja iz Blata na Korčuli svladavši ga rezultatom 2:0. To je automatski donijelo nešto bolju atmosferu u redove momčadi iz Posedarja koja se unatoč tom trobodu nije pomakla iz opasne zone. Trenutačno su na 15. mjestu s 14 osvojenih bodova i »pod mus« im je potreban jedan dobar rezultat s gostovanja. S druge strane Uskok je u prošlome kolu poražen u Biogradu na Moru gdje ga je Primorac pobijedio rezultatom 2:1. Klišani su trenutačno šestoplasirana momčad Lige sa 17 osvojenih bodova i ako se gleda samo položaj na ljestvici i to tko je domaćin, papirnati su favoriti u ovoj utakmici. Međutim, za očekivati je da Hrvatski vitez nema namjeru u Klis otputovati s izvješenom bijelom zastavom, a samopouzdanje im je nakon pobjede nad Blaćanima u uzlaznoj putanji.
– Istina, puno se lakše diše nakon ove pobjede nad Zmajom – kazivao je jučer Josip Jukić, prvotimac momčadi HV Posedarja.
– Definitivno nam je trebala jedna ovakva pobjeda nakon niza lošijih rezultata. Bila je to teška utakmica u kojoj je pobjeda mogla otići na obje strane. Međutim, mi smo bili ti koji smo pokazali da više od suparnika želimo pobjedu, iskazali smo momčadski karakter i na kraju osvojili ta tri vrlo vrijedna boda. Naravno da nam je ovo slavlje donijelo bolju atmosferu u momčad, a uz to utjecalo je i na naše samopouzdanje tako da vjerujem da će se to vidjeti i u ovoj utakmici koja je pred nama.
S time se sigurno neće složiti Uskok koji je prošloga vikenda poražen u Biogradu na Moru. I čeka priliku za iskupljenje na svom travnjaku protiv HV Posedarja.
– Uskok definitivno ima kvalitetnu momčad što je pokazao u dosadašnjem dijelu sezone. O tome svjedoči i njihov položaj na ljestvici. Međutim, mi se ne želimo previše obazirati na to, već se isključivo koncentriramo na to kakvu ćemo igru mi pružiti protiv njih u Klisu. Ponavljam, atmosfera u momčadi je vrlo dobra, odlično smo radili i nema nikakvog razloga da protiv Uskoka ne budemo na željenoj razini. Trener i Uprava rade vrlo dobar posao i to se na kraju sezone mora vidjeti kroz rezultat.
Ove jeseni Posedarci puno bolje rezultate imaju na svom travnjaku, dok su s gostujućih travnjaka donijeli samo jedan bod.
– Kod kuće smo ove jeseni puno bolji nego u gostima. Istina je da smo u dosadašnjem dijelu osvojili samo jedan bod izvan Posedarja i vjerujem da je sada došao trenutak da zabilježimo i prvu pobjedu u gostima. Imamo kvalitetu za to i vjerujem da će dobar rad na treninzima napokon uroditi plodom i kada igramo na strani. Protiv Uskoka idemo po pobjedu, ali najvažnije je ostvariti pozitivan rezultat – kazao je u najavi utakmice Josip Jukić


Treća HNL jug
14. kolo, danas, 14 sati: Uskok – Hrvatski vitez Posedarje, GOŠK Du. – Primorac (B), Zmaj (B) – Sloga, Neretvanac – Neretva, Hrvace – Zmaj (M), OSK – Jadran LP. Sutra (14): Urania – Zagora. 25. studenoga: Split – Kamen.


» Istina je da smo u dosadašnjem dijelu osvojili samo jedan bod izvan Posedarja,ali vjerujem da je sada došao trenutak da zabilježimo i prvu pobjedu u gostima
Josip Jukić