Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

VIJEĆNICA PREMALA ZA DISTANCU Biogradski vijećnici »doktorirali« na virtualnim sjednicama Gradskog vijeća

07.11.2020. 13:25


Sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru pod predsjedanjem Tončija Šangulina već treći put za redom održana je elektronički, putem konferencijskog kanala, videokonferencijom Zoom Meeting. Naime, prema epidemiološkim mjerama i poštivanju distance Gradska vijećnica je premala da primi 20 i više nazočnih, a kako su i svi vijećnički materijali za sjednicu »ispisani« na računalima u vijećnici, i dalje se sjednice održavaju elektronički s vijećnicima u vijećnici i onima kod kuće.
Gradski vijećnici su natpolovičnom većinom usvojili prijedlog o promjenama imena svih triju biogradskih odgojno-obrazovnih ustanova: Dječjeg vrtića Biograd u Dječji vrtić Ivana Brlić – Mažuranić, Osnovne škole Biograd u Osnovnu školu dr. Ivo Pilar, te Srednje škole Biograd na Moru u Srednju školu dr. Franjo Tuđman.


Položen popravni ispit
Bio je to svojevrsni popravni ispit. Naime, na sjednici održanoj početkom veljače na kojoj je nazočilo 11 od 15 vijećnika, zadnjom prije prvog zaraženog virusom COVID-19 u Hrvatskoj, nije prošao prijedlog da se osnovna škola nazove Osnovna škola dr. Ivo Pilar, a srednja škola Srednja škola dr. Franjo Tuđman. Prijedlog promjene imena i dječjem vrtiću usvajao se prvi puta.
Na trećoj virtualnoj sjednici nazočilo je 13 od 15 vijećnika, nedostajali su Slavica Jeličić (SDP) i Jurica Rudić (Lista građana Antonio Rudić). U Općinskoj vijećnici nazočilo je šest vijećnika: Tonči Šangulin, Josipa Pribilović i Ivica Kapitanović Šulc (svi HDZ), Ratko Krstinić (SDP), Ante Fuzul (MODES) i Filip Rimac (Lista građana Antonio Rudić).
Iz svojih domova elektroničkim putem sjednici su nazočili: Ivana Stamičar Toni Bogdanić, Nikoleta Mustapić, Angela Šarić Lončar i Suzana Tolić (svi HDZ), te Josip Pešić (HSP) i Petra Jokić Pavlinović (Lista građana Antonio Rudić).


Sudjelovanje gradonačelnika iz ureda
U susjednom uredu, elektroničkim putem, na sjednici je nazočio i gradonačelnik Ivan Knez te pročelnica Drina Bešenić. U vijećnici je pored poslovne tajnice Ane Nimac, koja vodi zapisnik, nazočio i Hrvoje Raspović, službenik JUO-a zadužen za tehničku podršku. Na sjednici su elektroničkim putem po potrebi sudjelovali voditelji gradskih odjela i ravnatelji biogradskih javnih ustanova. Na početku sjednice nazočio je i novinar Zadarskog lista, jedini medij koji je popratio rad biogradskog GV-a.
Vijećnici su raspravljali i glasovanjem potrebnom većinom usvojili izvješća o gradskom proračunu i radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci, odluku o donošenju UPU-a gospodarske i športsko rekreacijske namjene Sedma četa – Bučina, UPU-a uređanja zone ugostiteljsko-turističke namjene (T2), dok su izvan snage stavljeni UPU jedinstvene zone trgovačke namjene (K2), autobusni kolodvor (K5), športske namjene (R).




Radni materijali na 766 stranica
Podnesena su izvješća o ovogodišnjem šestomjesečnom radu Dječjeg vrtića Biograd, Gradskog društva Crvenog križa, Poduzetničkog inkubatora, Croate (Radio BnM) i Komunalca. Dana je suglasnost na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Zavičajnog muzeja.
Donesena je odluka o osnivanju trgovačkog društva Iskorak novi, dok je javnoj ustanovi Turističkoj razvojnoj agenciji Srce Dalmacije promijenjeno ime u Gnalić.
Sjednica koja je trajala više od dva i pol sata, započela je u 8.12 a završila u 10.46 sati, imala je 32 točke dnevnog reda s točno 766 stranica formata A4. Srećom, materijali već nekoliko godina ne stižu papirnato putem pošte već putem e-maila.