Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Druga liga Zadru miga

Autor:

06.12.2008. 23:00
Druga liga Zadru miga

Foto: Davor KOVAČEVIĆ



Sesvetska Croatia jesenski dio sezone zaključila je pobjedom nad Zadrom i oproštajem s trenerom Ljupkom Petrovićem, koji je potvrdio da u nastavku sezone neće voditi momčad. Susret u Kranjčevićevoj obilježili su igrači s klupe, a Petrović dvaput imao pravi instinkt i u igru uveo Jurina i Jurakića koji su praktički iz prvih dodira loptom postigli pogotke vrijedne tri boda. Zadar se u Kranjčevićevu došao obraniti i zaigrao je samo sa isturenim Terkešom dok je Vojnović bio jedini napadač u sesvetskom sastavu. Ipak, katastrofalan teren nije dozvolio da rezultat dugo bude 0:0.
Već u drugoj minuti Terkeš je zabio za 0:1 nakon što je Milin ubacio loptu, a ona Landeki preskočila preko noge. Terkeš je pucao iz pada, a onda se još stigao ustati i ponovno pucati odbijenu loptu koja je ovaj puta zaobišla Radoša, a na gol-liniji Musu prošla kroz noge. Na 1:1 poravnao je Juroš u 11. minuti. Antun Palić dao mu je sjajnu loptu, a Juroš uputio volej sa 16 metara koji je pogodio malu mrežu gostujućeg vratara. Pogodak za 2:1 djelo je Jurakića koji je u igru ušao samo minutu prije. Vojnović je dugo petljao, uspio pucati dvaput, a onda treću odbijenu loptu dao lijevo za Jurakića koji nakon driblinga pogađa. Na konačnih 3:1 postavio je Jurin u 71. minuti, a Petrović ga je u igru ubacio u 66. minuti. Ponovno je Palić glavni akter na sredini terena, daje za Vojnovića a ovaj je loptu produžio do Jurina koji iskosa postavlja konačnih 3:1.
– Kad ovako rano povedeš i ispadne ovako loše zbilja čovjek ne zna što bi rekao. U dosta slučajeva smo primali golove iz grešaka, a ovo nije iznimka. S druge strane misli se Datković u napadu nismo u stanju gurnuti loptu preko crte. Rezultat i možda nije realan ali čini se kako je ovo možda i limit momčadi. Sigurno je da nam je nedostajao i Tomasov što se i večeras vidjelo. Ipak još uvijek vjerujem da se možemo izvući. Ostalo je još 15 kola i premda smo trenutno zadnji nadam se da možemo promjeniti sklop u glavi. I do kraja prvenstva smoći snage da se popnemo koje mjesto više, rekao je nakon utakmice trener Zadra Ivica Datković.


 CROATIA (S) – ZADAR 3:1


ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Gledaelja: 200. Sudac: D. Vučkov (Rijeka) 6. Pomoćnici: Mergeduš (N. Gradiška), Jambrović (Čakovec). Strijelci: 0:1 Terkeš (2′), 1:1 Juroš (11′), 2:1 Jurakić (54′), 3:1 Jurin (71′). Žuti kartoni: Landeka, Mus, Jurin, Jurakić (Croatia), Ljubičić, Milin (Zadar).
CROATIA (S): Radoš 6,5, Pilipović 6, Mus 6,5, Landeka 6, Šušak 6, Juroš 6,5 (od 66′ Jurin 7), Katanec 6, Čizmek 6 (od 79′ Čičak -), Šaban 5,5 (od 53′ Jurakić 7), Palić 7, Vojnović 7.
ZADAR: Vuković 5, Patkoski 5,5, Paramaković 5,5, Puljić 5, Pletikostić 6,5 (od 74′ Rašo -), Milin 6,5, Ljubičić 6 (od 80′ Jerbić -), Maruna 6 (od 62′ Micović -), Župan 6,5, Surač 6, Terkeš 6,5.