"Najveća lula mira na svijetu"

Slika korisnika admin
Autor: 
kali_strikoman
Šime STRIKOMAN
Jedna od najatraktivnijih milenijskih fotografija snimljena je u Kalima

Jedan od najpoznatijih hrvatskih fotografa Šime Strikoman u Zadru će snimiti još jednu iz niza milenijskih fotografija. U čast predsjedanja Hrvatske Vijeću sigurnosti UN-a u utorak 9. prosinca 2008. godine u 13 sati na Obali kralja Petra Krešimira IV. u Zadru snimit će se 146. milenijska fotografija Šime Strikomana "NAJVEĆA LULA MIRA NA SVIJETU".

Tisuću djece iz Osnovne škole Šime Budinića pozirat će na rivi u obliku lule mira. Fotografija će se snimati s visine od 30 metara i to s autoljestava Javne vatrogasne postrojbe grada Zadra. Ovakva milenijska fotografija je druga na temu Indijanaca (nakon Pule), a snimaju se u suradnji s Winnetoulandom. Obostrana želja projekta Winnetouland i milenijska fotografija je omogućiti prikazivanje filmova o Winnetou koji su snimani šezdesetih godina u Hrvatskoj. Kako će Republika Hrvatska u prosincu predsjedavati Vijeću sigurnosti UN-a, ovo je svojevrsna poruka mira cijelom svijetu.

Ova milenijska fotografija je jedanaesta u gradu Zadru, a 20. u Zadarskoj županiji. Posljednje fotografije ovakvog tipa Strikoman je snimio u Ugljanu (Adio most), Velikom Rujnu (Vela Gospa na Velikom Rujnu), u Kalima, gdje je ime mjesta na moru ispisao kaljskim ribaricama, na 7. olimpijskom festivalu dječjih vrtića Zadarske županije, "Mitra zonata", "Hrvatske kravate za most" u Turnju, fotografija radnika na ŠC Višnjik... Nema sumnje da će i ova fotografija biti jednako uspješna kao prethodne.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno