Bandić: Ja sam samo šljaker i slušam ljude

Slika korisnika admin
koncert_bandic_4
Zvonko KUCELIN
Na kraju je zapjevao s Bralićem "Croatio iz duše te ljubim"

"Evo zore, evo bila dana, evo nama Bandića Milana", orilo se s posedarske rive u subotu prijepodne prigodom izborne kampanje pretendenta na predsjednički tron na Pantovčaku, zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića, koji je ovaj vikend posvetio zadarskoj regiji.

Nakon što je prošao 7.500 od sveukupno 14.000 kilometara svoje turneje po Hrvatskoj, odnosno nakon 22 dana koje je proveo u Slavoniji, Zagorju, Međimurju, Istri i Lici Milan Bandić je sigurniji no ikad u svoju pobjedu na predsjedničkim izborima, kao i u ono što tim krajevima treba, kako sam kaže, obišao je Gračac, Obrovac, Posedarje, Pag, Vir, Nin, Preko, Zadar, Bibinje, Sukošan, Galovac, Škabrnju, Benkovac, Biograd i Pakoštane.

Nadamo se samo da u svojim jurnjavama od mjesta do mjesta ne krši prekoračenje brzine te da se jednako aktivan biti i ako postane predsjednik RH. Bio je i na zadarskim Stanovima na utakmici Zadar - Hajduk, susreo se sa nadbiskupom mons. Prenđom, slušao sv. misu, održao sastanak s braniteljima, polagao cvijeće i palio svijeće na spomenike poginulim braniteljima i civilima... Mještanima općina i gradova koje je posjetio, dijelio je sadnice maslina, a najmlađe je obradovao nogometnim loptama s natpisom svojega imena.

Najzaslužniji za moju kandidaturu, hrvatski su branitelji, a sramota je da u 19 godina ni jedna Vlada ni predsjednik nisu podvukli crtu razdjelnicu i proglasili hrvatske heroje, a ja ću učiniti sve da Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima vratim dignitet. Želim Hrvatsku gospodarskog prosperiteta, socijalne pravde i jednake šanse za svih. Uvijek ću čuvati dostojanstvo ove zemlje, govorio je Bandić s pozornica i sa susretima s građanima.

Uvjeren u pobjedu na predsjedničkim izborima, Bandić je kazao kako će premijerki Kosor već u siječnju predložiti izradu strategije ravnomjernog razvoja Hrvatske.

- Ja sam samo šljaker i slušam ljude. Oni koji su pljunuli na mene pozivam da izvade sve iz ladica, ali neka ne idu ispod pojasa. Nisam nikad uzeo ni kune i nisam se kandidirao zbog moći i love, kazao je Bandić dodajući kako ovih 22 dana vidi sve više ljudi koji se priključuju njegovom projektu za bolju Hrvatsku.

- Stvorit ćemo Hrvatsku socijalne pravde, poštenja, optimizma i rada, zavjetovao sam se da ću učiniti sve za Hrvatsku. Za Hrvatsku sam spreman "orati 16 sati na dan kao konj". To je moja misija i poslanje, poručivao je Bandić.

Novinari su ga upitali kako namjerava surađivati s Haškim sudom.

- Hrvatski predsjednik mora poštivati Ustav, ali i svojim moralnim autoritetom čuvati dostojanstvo svakog čovjeka i hrvatskog branitelja, objasnio je Bandić.

Ponovio je kako će njegova predsjednička kampanja biti transparentna do zadnje lipe i kune, a podijelit će uplatnice onima koji žele uplatiti za kampanju.

- Moj iznos novca za kampanju će biti manji od onog koji će biti drugi, odnosno iza mene kad pobijedim na izborima, rekao je Bandić.

Nezavisni kandidat Milan Bandić je priznao i kako je već napravio program za prvih 100 dana svog mandata. U to razdoblju upada i obilježavanje 20. godišnjice neovisnosti Hrvatske, za koju kaže kako će se "radno slaviti" tijekom čitave godine jer to mora biti "ne samo hrvatska, već i europska proslava".

U Ninu ga dočekao gradonačelnik Ćurko

U sklopu dvodnevne posjete Zadarskoj županiji predsjednički kandidat Milan Bandić sa suradnicima iz svog izbornog stožera posjetio je kolijevku hrvatstva, starohrvatski kraljevski grad Nin. On je tako prvi od dvanaestorice predsjedničkih kandidata koji je do sada došao među pučanstvo grada Nina. Dobrodošlicu na ulazu u grad Nin na netom obnovljenom Sjevernom kamenom mostu u ime građana Nina te njegovih pet prigradskih mjesta poželio mu je ninski gradonačelnik Emil Ćurko. Isto to uradili su načelnik susjedne općine Vir Kristijan Kapović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Nin Dražen Predovan Bucko te domaćini Bandićevog posjeta gradu Ninu, predsjednici ninske i Zadarske županijske Udruge Nezavisnih dragovoljaca Hrvatske Marin Morović i Zvonko Nazarević.

B. BOŽIĆ

 

HDZ-ovi načelnici ga ipak izbjegavali

Na ljetnoj terasi kafića "Tonči" na biogradskoj rivi gradonačelnik Ivan Knez kao dopredsjednik svjetske asocijacije "Gradonačelnici za mir" koja broji oko 3.200 svjetskih gradova, bio je na kratkoj čašici razgovora s gradonačelnikom Zagreba koji je također član iste asocijacije. Sukošanski načelnik Ante Martinac, predsjednik županijske HVIDR-e, popio je jutarnju kavicu u restoranu "Veseljak"...

Dok su HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici uglavnom glavom bez obzira izbjegavali susret s Bandićem tijekom zadarske turneje od Posedarja do Pakoštana s predsjedničkim kandidatom i donedavnim stranačkim kolegom stalno je bio SDP-ov načelnik Vira Kristijan Kapović. Dakako, raširenih ruku ga je dočekao i galovački načelnik Slavko Šare (HSS), ali i načelnik Škabrnje Luka Škara (nezavisni) te gradonačelnik Paga Ante Fabijanić Njekulin (HSP-HSLS).

 

Bandić braniteljima: Ne vjerujte nikome osim sebi!

U hotelu Kolovare predstavnici nekoliko braniteljskih udruga Zadarske županije predvođeni zadarskom HVIDR-om imali su prigodu u nedjeljnim ranojutarnjim satima postavljati pitanja Bandiću koji je pritom rekao da će se založiti za stvaranje jedinstvenih koordinacija udruga branitelja u svakom gradu, općini i županiji, po uzoru na Grad Zagreb.

- Ne vjerujte nikom osim sebi, trebate biti zajedno, poručio im je Bandić i objasnio da reviziju hrvatskih branitelja moraju napraviti oni sami uz pomoć resornog ministarstva, a ne predsjednik ili premijer.

- Branitelji najbolje znaju gdje su i s kim bili u vrijeme rata. Nakon 19 godina nije lako ponovno tražiti stečena prava, ali sve što ja mogu napraviti je dati vam bezrezervnu podršku, rekao je Bandić zadarskim braniteljima ponovivši da je svaki učinjeni zločin ima ime i prezime i počinitelji trebaju odgovarati. Ali to ne znači da su deseci tisuća hrvatskih branitelja zločinci, odlučno je rekao.

Zadarski branitelji požalili su se da su umorni od lažnih branitelja i udruga kojih već ima 500-tinjak, a postoje samo fiktivno, a glavni cilj im je "žicati novac". Bandić se složio da neki braniteljski klubovi ne žive "za" klubove nego "od" klubova.

 

O Kalmeti

Nezaobilazno pitanje bilo je i ono povjerenja ministru Božidaru Kalmeti.

To je posao premijerke Jadranke Kosor, a ne moje jer njih dvoje najbolje znaju što se događalo u slučajevima zbog kojih se ministar proziva, tvrdi Bandić dodavši da nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže.

Podupirem to što je premijerka Kosor krenula u obračun s kriminalom u javnim ustanovama, poručio je Bandić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika tikvari4
Bilo bi dobro da su u Galovcu Bandića dočekali branitelji. A ne oni koji su se okoristili kroz domovinski rat. Kad sam ih ugledao sram me bilo pojaviti se. Al nema veze nisu jedini,zanimljivo je da bi se takvi nekad sramili ,a vidi ih danas.. Bravo BANDIĆU samo naprijed do pobjede!!!!!