Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tri boda za četiri rođendana

Autor: Nebojša Gunjević

06.12.2009. 23:00
Tri boda za četiri rođendana


Zadar je na četvrtom gostovanju protiv snažne Velike Gorice došao do četvrte pobjede pa je tako ovosezonski lider još bez poraza, a na gostovanjima bez izgubljenoga boda sa samo jednim izgubljenim setom – onim iz drugoga kola protiv Gorana u Bibinju.
Zadar je nakon lošega otvaranja od 4:1 za Veliku Goricu uspio izjednačiti 9:9 i cijeli set nitko nije ostvario veću prednost, a Zadar je set osvojio poslije treće set lopte.
U drugomu setu kod rezultata 17:19 trener Masnić uveo je Domagoja Lisicu, na čiji je servis momčad Zadra ostvarila 6 uzastopnih poena te došla do 17:25.
Zadar je nakon početnoga vodstva u trećemu setu dozvolio zbog slabijeg prijema domaćima približavanje te se u završnicu ušlo s 22:22, 23:23 i 24:24, ali na kraju nije dozvolio vodstvo privodeći dvoboj sigurno kraju.
Na dan utakmice, četvorica Zadrana slavila su rođendan: trener Marin Masnića, Marin Bakale, Ivan Hrabrov i Krešo Kutija.
Odbojkaše Zadra čeka do kraja polusezone samo još jedna utakmica u sljedećem kolu na svome parketu protiv Mladosti iz Kaštel Lukšića.


VELIKA GORICA 0 – ZADAR 3


(27:29, 17:25, 24:26)
VELIKA GORICA – Dvorana srednjih škola. Gledatelja 120. Suci: Antun Mojaš i Jul-Marko Jurković (oba Zagreb).
VELIKA GORICA: Mudrovčić, Gracin, Rugle, Radojičić, Obradović, Barunović, Crnojević, Brašnić, Nikolaus, Fabić. Trener: Željko Šedlbauer.
ZADAR: Števanja, Viduka, Burčul, Bakale, Kulaš, F. Hrabrov, Barić, Belić, Lisica, Čubrilo, I. Hrabrov, Kutija. Trener: Marin Masnić.




Izjavili su:


MARIN MASNIĆ, TRENER ZADRA: Prvi set bio je gust, a drugi je Lisica napravio neke as-servise, ubili smo ih blokom i Belić je dosta razvukao napad. Ovo je bila timska pobjeda i svi su odigrali dobro osim oba libera. Josip Števanja i Krešo Kutija, koji su ovu utakmicu bili izvan utakmice – valjda su se prepali velike dvorane i važnosti susreta. Viduka i Hrabrov su bili izvrsni na bloku, Viduka je odigrao šest, sedam blokova jedan na jedan izvrsno, Bakale je držao prijem, Belić je razvlačio, Čubrilo je prošao kada je trebalo – baš jedna timska pobjeda i tri boda za četiri rođendana.
MARIN BAKALE, IGRAČ ZADRA: Utakmica je bila jako dobra. Kao kolektiv bili smo vrhunski i atmosfera unutar momčadi je dobra. Protiv svakoga idemo maksimalno i mislimo da trenutačno nema jačih od nas. Danas nije bilo loše iako Gorica ima vrhunski blok, ali smo to s drugim elementima igre uspjeli riješiti.