Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mogu preuzeti dio odgovornosti, ali nikako svu

06.12.2010. 23:00
Mogu preuzeti dio odgovornosti, ali nikako svu


Nakon što je utakmicu s Cibonom u Zagrebu, zbog kazne uzrokovane izjavama o suđenju poslije poraza od Krke, odgledao iz novinarskih redova, Danijel Jusup večeras se vraća na klupu Zadra. O protivniku, momčadi koja se trenutno nalazi na diobi 7. mjesta turske lige, s omjerom 4-4, a u Eurochallenge kupu još uvijek nema poraza, reći će sljedeće.
– Oni su odlična momčad, iskusna. Klub je dosta dobro organiziran, a turska liga je dosta jaka. Imaju tri vrlo kvalitetna Amerikanca, srpskog centra Stanojevića, te tri domaća igrača, tako da u principu rotiraju sedam-osam igrača. Vanjski igrači su im dobri šuteri, a četvorke su im jake i igraju više pod košem.
Ipak, uz sav respekt prema protivniku, a riječ je doista o sasvim solidnoj momčadi, ako Zadar ovu utakmicu odigra dovoljno dobro i kvalitetno, dva boda mu ne bi trebala izmaknuti. Pitanje je samo ima li Zadar za to snage? Prije svega mentalne. Ima li ova momčad karakter da prevlada ovu tešku situaciju?
– Teško nam sve ovo pada. Uvijek smo blizu, malo nam nedostaje da dobijemo utakmicu, a sada smo ušli u seriju poraza, što dodatno otežava situaciju. Mislim da ovi dečki daju svoj maksimum i jedino što mogu je ohrabriti ih, da se i dalje tako bore. Ne može im se ništa zamjeriti.
Dobro došle utakmice
Je li za Zadar Eurochallenge kup dodatan uteg, s obzirom na tešku borbu za ostanak u Jadranskoj ligi?
–  Mislim da nije. Bilo bi teško nakon poraza trenirati od subote do subote. Dobro je da igramo odmah preko tjedna i zbog tonusa i zbog samih utakmica, jer imamo dosta mladih igrača i dobro im to dođe.
Ozljeđenih nema. Kakva je situacija s umorom?
– Ovi koji igraju više su malo umorni, ali trudimo se napraviti program, koji bi bio adekvatan za sve, što nije lako, jer smo u posljednje vrijeme i dosta putovali. Dosta radimo individualno, tako da neke igrače odmorimo, a s nekima radimo više na treningu.
Sa svakim novim porazom, sve se češće raspravlja o statusu trenera. Što vi imate reći na tu temu?
– Mislim da radim maksimalno što mogu, svaku utakmicu i svaki trening. Jednostavno, ovo je Zadrova realnost, s obzirom na okolnosti i minimalni budžet. Primjerice, mi smo triput jeftiniji od Cibone, a malo nam je nedostajalo da ih pobijedimo u Zagrebu.
Teška realnost
Prvi put u deset godina je pod znak pitanja došao Zadrov ostanak u regionalnoj ligi.
– Sigurno da je i svi mi toga moramo biti svjesni. Ne možemo zabijati glavu u pijesak. Ponavljam, to je naša realnost, s obzirom na sve ono što se događalo proteklih godina. Novci su se potrošili i nema ih više za normalno funkcioniranje. U Zagrebu su navijači na nogama, svaki dan se nešto događa, uvijek je neki pritisak, a oni su triput skuplji od nas. Ako ne zaslužimo ostati, ispast ćemo iz lige, jer nemamo uvjete za više. Zadar je sada rezultatski, tamo gdje je i financijski.
A Široki? Ni oni nemaju velik budžet, a imaju šest pobjeda i nalaze se na diobi prvog mjesta.
– Slažem se, nisu uvijek financije jedino mjerilo. Široki je u tom smislu dobar primjer. A ovi drugi? I Zvezda je skuplja od nas pa je isto na dnu. Svak mora preuzeti svoj dio odgovornosti pa tako i ja. Ali ne dolazi u obzir da preuzmem svu odgovornost. Uprava me postavila pa neka me i smijeni. Ja tu radim, nisam plaćen, a preko medija se stvara veliki pritisak na mene, koji prelazi granicu dobrog ukusa. Guramo mlade i blizu smo pobjede, prema tome…  Ako odlučim da ću otići, onda ću to reći. Ali ne želim ja biti Pedro – zaključio je Jusup.