Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Humanitarna ulignjada u Lavdarskom kanalu

06.12.2011. 23:00
Humanitarna ulignjada u Lavdarskom kanalu


Sportski ribolovci iz saljskog SRD “Kornat” ovogodišnjem kalendaru klupskih natjecanja proteklog su vikenda pridodali još jedno. I ovo najnovije njihovo okupljanje bilo je u kontekstu njihova ekološkog usmjerenja u ovoj asocijaciji za pravilnim promišljanjem zaštite priobalja, mora i prirodnih resursa te pozitivnih naboja koji proizlaze njihovim zajedničkim druženjima.
 U akvatoriju Lavdarskog kanala upriličili su ovom prilikom još jednu humanitarnu ulignjadu od koje sav ulov već treću godinu zaredom nesebično doniraju potrebitima. Nakon Caritasove Pučke kuhinje u Zadru, staračkog doma i dječjeg vrtića u Salima prošlih godina, ovoga puta je na meti njihove darežljivosti bila brojna obitelj hrvatskog branitelja i samohranog oca iz Pridrage.
 U ovogodišnjoj ulignjadi sudjelovalo je 50 natjecatelja raspoređenih u 25 posada. Ulovljeno je otprilike 25 kg lignji, a u sveukupnom ulovu isticali su se pojedinačni primjerci koji su dosezali težinu do 620 grama.
Tri najuspješnije posade lignjolovaca su dobile nagrade u vidu vrijedne nautičke i ribičke opreme, prijenosnog zamrzivača i ribolovnog pribora, čime ih je obdarila tvrtka Garmin, ekskluzivni proizvođač opreme za morski ribolov.
Vaganje i bodovanje ulova uslijedilo je u uvali Vela Proversa na otoku Katina, gdje je priređena i završna večera za sve sudionike u obiteljskom pansionu Mare, u kojem su ih ugostili galantni domaćini Nela i Viko Šešelja.
 Važnost ovog natjecanja na višu razinu uzdiže njen humanitarni karakter po kojem je sav utržak usmjeren onima koji zbog skromnih prihoda nemaju dovoljno za pristojan život.