Radovi vrijedni 80 tisuća kuna

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Planirani radovi na Domu kulture trajat će desetak dana

U okviru programa pod nazivom "Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske" te europskog projekta SGE, na koji su zajednički koncem mjeseca svibnja 2010. godine stavili svoje potpise Grad Nin, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a sve radi smanjenja potrošnje energije, ovih je dana počela obnova i rekonstrukcija stare zgrade Doma kulture u Ninu.

U desetak dana koliko će trajati planirani radovi u cijelosti će se urediti južna fasada te će se na mjesto starih i dotrajalih drvenih prozora i vrata postaviti nova PVC stolarija. Na taj će se način u velikoj mjeri smanjiti potrošnja energije za zimsko grijanje te ljetno hlađenje objekta.

- U ove radove bit će uloženo oko 80.000 kuna. Za njih smo se odlučili iz jednostavnog razloga. Naime, prostorije Doma kulture uglavnom koriste svi naši građani, razne udruge, političke stranke, a on je još uvijek i središte brojnih naših kulturnih događanja, posebno onih u jesensko-zimskom periodu. Naime, nakon ovog zahvata ovo naše zajedničko zdanje ponovno će zasjati, kaže Jozo Mustać, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno