Spomen na sve stradale pomorce

Slika korisnika admin
Blagoslov mora, brodova i svih privlačkih pomoraca i ribara

Posebno svečano bilo je jučer u Privlaci gdje su mještani proslavili blagdan zaštitnika mornara, ribara, djece i siromašnih, biskupa Sv. Nikolu. Mještani su se posebno pomolili za petstotinjak domaćih pomoraca i još toliko ribara te svih "ljudi od mora" koji kruh od sedam kora ovog trenutka zarađuju razasuti duž Jadrana te po svim svjetskim morima i oceanima.

Homiliju je održao domaći svećenik don Dario Matak uz izvođenje liturgijskih napjeva mješovitog župnog zbora Mala Gospa kojim su ravnali Mirjana Mustać i Tomi Yeset.

Okončanjem svete mise vjernici su se iz crkve u procesiji uputili prema mjesnom poratu u kojem je don Dario na prigodan način obavio blagoslov mora, brodova i svih privlačkih pomoraca i ribara. Zastalo se, također, u skladu sa starim pučkim običajima i uz morsku obalu pored kapelice Sv. Nikole. Pomolilo se, a potom je općinski načelnik zapalio svijeću i položio vijenac te je u more ispustio lovorov vijenac u čast i slavu svih privlačkih i drugih umrlih i nestalih moreplovaca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno