Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dvorski: Nećemo dopustiti da Kukuriku koalicija osvoji vlast u Zadru!

Autor: Nives Rogoznica

06.12.2012. 23:00
Dvorski: Nećemo dopustiti da Kukuriku koalicija osvoji vlast u Zadru!

Foto: Marin GOSPIĆ



Hoće li doći do koalicije s HDZ-om ovisi o više faktora. Mi razgovaramo, ne samo s HDZ-om, nego i s drugim strankama, rekao je dopredsjednik HSP-a “Dr. Ante Starčević” Rudolf Dvorski


Nikakvih pomaka nema. Mi razgovaramo sa svima, ne samo s HDZ-om, nego i s drugim strankama, odgovorio je dopredsjednik Hrvatske stranke prava “Dr. Ante Starčević” Rudolf Dvorski na pitanje je li ova stranka na razini Grada Zadra i Zadarske županije danas, nakon potpisivanja sporazuma Karamarko-Tomašić, bliža sklapanju koalicije s HDZ-om za izlazak na lokalne izbore 2013.
Prilikom potpisivanja Sporazuma o trajnoj političkoj suradnji s HDZ-om za parlamentarne izbore i izbore za Europski parlament u Vukovaru “Ružinim pravašima” je preporučen zajednički izlazak s HDZ-om “gdje god je to moguće”, a predsjednica stranke Ruža Tomašić tada je, upitana za komentar
o protivljenju dijela stranačkih organizacija suradnji s HDZ-om, odgovorila kako odluku o suradnji nije donijela ona, već Predsjedništvo stranke, pa je na svim organizacijama da je poštuju.
Dvorski napominje kako su iz koalicijskih razgovora isključene one stranke za koje su se starčevićanci već ranije dogovorili da s njima neće koalirati, a riječ je o SDP-u, HNS-u, HSP-u i SDSS-u.
– Hoće li doći do koalicije s HDZ-om ovisi o više faktora. Mi nećemo dopustiti da Kukuriku koalicija osvoji vlast u Zadru, a koji će biti način da se to ostvari – vidjet ćemo, rekao je Dvorski koji je na pitanje znači li to da će radi sprječavanja pobjede SDP-ove koalicije njegovi pravaši u konačnici koalirati s HDZ-om rekao samo kako “koalicija po svaku cijenu ne dolazi u obzir”.
Može se, međutim, primijetiti kako su, ako je suditi po izjavama Dvorskog, zadarski starčevićanci omekšali stav prema HDZ-u.
Naime, prije dva mjeseca je, kada se Predsjedništvo stranke usuglasilo oko potpisivanja sporazuma s HDZ-om, Dvorski kazao kako oni ne nude koaliciju nikomu, već se pripremaju za samostalan izlazak na izbore, kao i za izlazak s kandidatima za gradonačelnika i župana. Tada je kazao i kako s HDZ-om o koaliciji nemaju namjeru razgovarati.


 RUŽA TOMAŠIĆ 15. PROSINCA U ZADRU




Predsjednica HSP-a “Dr. Ante Satrčević” Ruža Tomašić doći će u Zadar 15. prosinca na otvorenje ureda stranke u Zadru u Ulici Madijevaca 6.
– Mi smo prva stranka u Zadru koja je prostor na korištenje od Grada Zadra dobila temeljem javnog natječaja i to uz plaćanje cijene najma, rekao je Dvorski.
Najamnina iznosi jedan euro po metru četvornom, što znači da će mjesečna rata za prostorije od 56 metara četvornih iznositi protuvrijednost 56 eura.