Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gotovina počasni građanin Jasenica, nagrade Prši i Modriću

Autor: Z L

06.12.2012. 23:00
Gotovina počasni građanin Jasenica, nagrade Prši i Modriću


Na 30. sjednici Općinskog  vijeća Općine Jasenice po prvi puta je donesena  Odluka o dodjeli javnih priznanja. Na svečanoj sjednici  povodom Dana Općine, koja  se održava 19. siječnja u spomen na akciju Maslenica, bit će dodijeljena javna priznanja  Općine Jasenice.
Nagrada za životno djelo  Općine Jasenice dodjeljuje  se: Anti Gotovini za izniman doprinos i postignuće  pri oslobođenju područja  Općine Jasenice i drugih  okupiranih dijelova Republike Hrvatske i za žrtvu prisilnog uzništva, te posthumno  Borisu Maruni, za izniman doprinos na području književnosti i ukupnog društvenog  života od osobitog značaja  za hrvatsku kulturu u cjelini  i Općinu Jasenice.
Godišnja nagrada Don Mate Nekić dodjeljuje se Bojni za opću logističku potporu ZZP Pleso – za  izniman doprinos i postignuće na području socijalnog i gospodarskog života na  području Općine, te dvojici nogometaša – Dadi Prši i Luki Modriću.
Priznanje Općine Jasenice  dodjeljuje se Katarini Šarić za izniman doprinos razvoju i  promicanju značaja Općine  Jasenice u području ugleda  akademske zajednice te Anamariji Maruni za  izniman doprinos razvoju i  promicanju značaja Općine  Jasenice u području ugleda  akademske zajednice.
General Ante Gotovina  prije svega je čovjek koji je  svoj odnos prema čovjeku  gradio i gradi na temeljima  kršćanske ljubavi, što između ostalog potvrđuju i  njegovi stavovi izneseni tijekom sudskog postupka u  Haagu kao i nakon oslobađajuće presude i povratka  u Hrvatsku. Životni put generala Ante Gotovine s pravom izaziva poštovanje i  uvažavanje cjelokupnog hrvatskog naroda, ističe se u priopćenju.
– Mislim da ne trebamo posebno naglašavati zašto smo  odlučili dati nagrade Luki  Modriću i Dadi Prši s obzirom da su ova dva uspješna, talentirana i svjetski  poznata igrača svojom igrom  osvojili ne samo Hrvatsku  nego i svijet. Spomenimo samo da su oba iz Zatona  Obrovačkog i ponos našeg  kraja.Priznanje  Općine Jasenice dodijelit  ćemo dvjema uspješnim mladim studenticama Katarini  Šarić, medicina, i Anamariji  Maruni, geodezija, koje su se  isticale od prvih dana svog  školovanja svojom nadarenošću, marljivošću, upornošću, te uzornim vladanjem, ističe načelnik općine Martin Baričević.
Grb Općine Jasenice će se ove godine dodijeliti obitelji  Zvonka i Julienne Bušić za  iznimnu žrtvu koju su podnijeli na oltar domovine.