Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dvorski: Postigli smo načelni sporazum oko smanjenja prireza!

06.12.2013. 23:00
Dvorski: Postigli smo načelni sporazum oko smanjenja prireza!


Nakon što je na posljednjoj sjednici Ggradskog vijeća Zadra iz redova HSP Ante Starčevića stigao prijedlog da se na dnevni red uvrsti odluka o smanjenju prireza, započele su se odvijati neke promjene na lokalnoj političkoj sceni. Prije svega te se promjene odnose na direktorske fotelje u nekim gradskim poduzećima, a tu su i najave smjena na pročelničkim mjestima pojedinih gradskih odjela.
No ono što za građane Zadra bez obzira na političko opredjeljenje najvažnije, učinjen je korak dalje što se prireza tiče. Starčevićevci su tu pokazali odlučnost, a zadarski dožupan iz njihovih redova Rudolf Dvorski kaže kako će i prije posljednje ovogodišnje sjednice  Gradskog vijeća, na kojoj će se odlučitati o  proračunu za 2014.godinu, ispuniti predizborno obećanje.
– Ispunit ćemo obećanje koje smo u predizbornoj kampanji dali biračima i to ne samo onima koji su glasali za nas, već svim građanima. S našim koalicijskim partnerima mi smo načeno već dogovorili smanjenje prireza, a za koliko, javnosti ćemo obznaniti vrlo skoro – poručio je Dvorski tvrdo ostajući pri stavu kako neće odati dogovoreni postotak. Neslužbeno doznajemo kako će prirez koji danas iznosi 12 posto pasti ispod deset, odnosno za više od dva posto. Nije to puno, ali s obzirom na krizu u kojoj onaj najsiromašniji sloj građana kunu okreće tri puta prije nego ju potroši, i malo puno znači. Moglo bi se stoga dogoditi da u ovom političkom previranju najviše profitiraju oni koji su to najviše zaslužili, a najmanje se tome nadali – građani Zadra.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU