HDZ i HSP AS na sastanku dogovorili Višnjik i Voštarnicu

Slika korisnika admin
PIXSELL

Nakon više bezuspješnih pokušaja ili, kako bi to rekli i HDZ- ovci i starčevićevci, "konstruktivnih razgovora", ove dvije stranke jučer  su konačno sjele i dogovorile koaliciju za nekoliko mjesnih odbora.

Kada vam, naime, i u jednoj i u drugoj stranci kažu da je razgovor bio  "konstruktivan", onda znate da na njemu ništa nije bilo dogovoreno. No  konstrukcije zato jučer nije bilo, već je doista pao prvi dogovor za koaliranje. Nije mnogo, ali osvrnemo li se na povijest njihove "ljubavi", i ovo  je i više nego dovoljno za početak.

Sastale su se jake snage HDZ-a i AS-a, Kalmeta i Vrančić s jedne i Dvorski i Vlakić s druge strane pregovaračkog stola. Dogovorili su dva mjesna  odbora, Višnjik i Voštarnicu, a počeli su slagati i listu za Bili brig i Jazine II  koji bi uskoro, kao i ova prva dva, trebali biti riješeni.

Tu je zapelo, ali ne između ovih dviju stranaka, već se - kaže nam  Dvorski - razmatra s kim će se još ići u koaliciju. U ta dva mjesna odbora  nije dovoljna ni HDZ-ova koalicija za preuzimanje vlasti, već se moraju  dogovoriti s nekom nezavisnom listom.

- Pregovori su u tijeku i vidjet ćemo na kraju s kim ćemo postići najbolje rješenje. Idemo polako jer sve dogovaramo u kontaktu s našim ljudima po mjesnim odborima. Oni su ipak ti koji tu žive i čije mišljenje treba  saslušati - kaže Dvorski.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno