MIG-ovi odletjeli iz Zemunika

Slika korisnika admin
Obuka borbenih pilota provođena je izvan dometa naseljenih područja naše županije

Krajem prošlog tjedna završen je ciklus uvježbavanja na avionima MiG-21 u 93. zrakoplovnoj bazi  Zemunik. Uvježbavanje su proveli piloti Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze Pleso. Obuhvaćeni su segmenti borbene obuke, letačke obuke kroz razdjele navigacijskog i grupnog letenja, te obučne aktivnosti trenažnih letova do Splita i Dubrovnika, uključujući instrumentalno letenje i druge procedure kod prilaza i slijetanja na izvanmatični aerodrom.

 Zapovjednik Eskadrile borbenih aviona pukovnik Željko Ninić izrazio je zadovoljstvo postignućima na obuci istaknuvši i veliku ulogu zrakoplovno-tehničkog osoblja u svim fazama obuke.

- U nepunih mjesec dana realizirali smo dio aktivnosti određenih Godišnjim planom obuke borbenih pilota HRZ-a i PZO-a. Želio bih svakako zahvaliti kolegama u Zemuniku za izvrsnu suradnju i potporu, kao i Zapovjedništvu specijalnih snaga te letačkim helikopterskim posadama koje su bile angažirane u potpori obuke, tako da je naš boravak i rad u Zemuniku protekao u odličnoj atmosferi, naglasio je pukovnik Ninić.

Sve aktivnosti obuke borbenih pilota provodile su se izvan dometa naseljenih područja i uz poštivanje svih zakonskih i sigurnosnih procedura, a potporu u provedbi aktivnosti pružale su zrakoplovne postrojbe u Zemuniku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno