Sv. Nikola i klapska pjesma bili su im najljepši dar

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Dolazak svetog Nikole posebna je radost svoj djeci, ali kad ovaj svetac duge bijele brade dođe u Centar za rehabilitaciju  Sv. Filip i Jakov, radost je stostruko veća. Tako je bilo i jučer u ovom Centru u kojem je svoj dom pronašlo 80-ak štićenika s posebnim potrebama.  Ali prije sv. Nikole, Centar su posjetili članovi ninske klape Condura s voditeljicom Tatjanom Jergan Botunac, koji su pjesmom i dobrim raspoloženjem štićenicima dočarali ugođaj Došašća. Pjevali su klapaši iz sveg  srca svojoj posebnoj publici u sv. Filipu i Jakovu, no nisu pjevali sami,  pjevali su s njima i štićenici i sve njihove „tete", na čelu s ravnateljicom  Valentinom Cindori.

Dalmatinska pjesma odzvanjala je Centrom, a publika je bila  oduševljena. Pljeskalo se i veselilo, jer nemaju baš svaki dan priliku čuti  pravu klapu kako im pjeva uživo. Bila je ovo za klapu Condura posebna  gaža, a nagrada su im bili iskreni osmjesi i radost na licima štićenika  Centra. Neki od njih nisu ih mogli čuti jer su gluhonijemi, ali su vidjeli da  se nešto lijepo događa. Neki ih nisu mogli vidjeti jer su od rođenja slijepi,  ali su zajedno s njima radosno pjevali i pljeskali. Prednjačili su Izet, Mirjana i Zorica, koji baš svaku pjesmu znaju pjevati. Nisu klapaši došli  praznih ruku, donijeli su ono što štićenici najviše vole - gumene bombone. Oni su im uzvratili svojim darovima koje su sami izradili. Uto je u  dnevni boravak ušao sv. Nikola pa je krenula i božićna pjesma, a Nikola  je darivao sve redom. Svima se pojedinačno obratio i podijelio darove.  Sreći nije bilo kraja. Kako su bili prisutni i novinari Zadarskog lista, Izet  nije propustio priliku poručiti političarima neka povećaju plaće njihovim tetama.

- Poručio bih političarima neka ne kradu, nego neka dadu onima koji  nemaju. A naše tete su naše mame i mi ih volimo, pa bismo voljeli da im  je plaća malo veća, poručio je Izet koji je u Centar stigao kad su mu bile  tek dvije godine. I Zorica je dugo tu, bit će 26 godina za koji dan. Najsretniji dani u Centru su im kad imaju goste, a jučer nisu mogli poželjeti bolje goste od klape Condura koja je nakon posjeta požurila na probu.  Otišli su puni dojmova. Nisu puno pričali, ali poručuju svima da obiđu  Centar u Sv. Filipu i Jakovu i daruju ovoj djeci barem malo svoga vremena i učinit će time, kako netko od njih reče, najljepšu molitvu ovoga  Došašća.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno