Postoji li još koja kinematografija osim američke?

Slika korisnika valentinam
TV SVEKRVA
ISPADANJE ZADARSKIH KUHARICA ZBOG JEDNOG PREDJELA

Svakog radnog dana, oko deset sati navečer, moja mala obitelj uvali se nekome tko ima televizor i onda natjeramo domaćine da okrenu na RTL tv da bi pratili „3,2,1 kuhaj“ i navijali za Silvijanu i Maricu. Radovali smo se njihovim dobrim ocjenama, veselili se kada bi njihovim konkurentima zagorilo jelo, i ponašali se krajnje navijački nekorektno i jednostrano. Ipak, njihovom sudjelovanju u ovoj emisiji je došao kraj a da nam nikako nije jasno zašto je do toga uopće došlo s obzirom na to da su bile među najboljima tokom cijelog serijala. Kako su opće došle u situaciju da se, nakon niza uspješnih gastronomskih kreacija, u jednoj emisiji bore za ostanak već je čudno, ali način na koji su ispale je nevjerojatan, a pogotovo ako uzmemo u obzir ponašanje žirija koje je bilo kontradiktorno i tendenciozno. Situacija da ocjenjivač prije samog kušanja odbija probati jelo jer mu se ne sviđa izgled istoga, govoriti da čaj sliči na žabokrečinu, kritizirati svako odstupanje od ustaljenog recepta, a istovremeno govoriti o poticanju kreativnosti i eksperimenta, u najmanju je ruku nekorektno te nam je stoga jako žao, a i samo pravilo da netko može ispasti radi jednog jedinog predjela više je nego nelogično. Bilo kako bilo, njihovim je ispadanjem za mene ova sezona izgubila vrijednost i ja je više neću gledati, a Silvijani i Marici želim još dugo, kreativno spremanje specijaliteta u toplini njihovih domova.

KAKVE VEZE IMAJU ŠUKER I KIM JONG UN?

Vrlo je rijedak slučaj da netko pređe put od masovnog obožavanja do izazivanja posvemašnje averzije, a baš se to dogodilo nekadašnjoj zvijezdi naše nogometne selekcije, gospodinu Šukeru. Moram priznati da mi baš nije jasno što se to događa u nogometnom savezu, ali sam shvatio da je on predsjednik istoga i da također postoje snage koje bi ga htjele smijeniti s te pozicije. Tu se vrti neki nemali novac kojega zarade naši nogometaši koji igraju u svjetski poznatim klubovima kad nastupaju za reprezentaciju, a onda s tim novcem raspolaže nogometni savez na način koji se baš ne sviđa opoziciji i navijačima, a bogami ni običnim građanima lijepe nam naše. O ovome pišem zato što moram pratiti tv-program, a taj isti tv-program je naprosto opterećen vijestima koje se tiču ove teme. Iz svega što sam čuo i što sam ovako pametan proanalizirao, ja sam nešto zaključio i donio sljedeću presudu: „prije će Kim Jong Un raspisati demokratske izbore i dobrovoljno predati vlast u Sjevernoj Koreji nego što će Šimić i društvo maknuti Šukera sa mjesta predsjednika“. Uostalom, zašto se bune? Pa ima li ljepše slike nego kadar u kojem Šuker nasmiješen sjeda za stol pred novinarske kamere. Čovjek je lijep i očigledno stručan u onome što radi. Što bi se reklo – „sigurnost i povjerenje“.

LEGENDARNI FILM STIGAO JE I U KVIZOVE

Gledam ja tako „Potjeru“ i mislim kako sve znam i kako sam pametan, a pogotovo sam sretan jer Hrt ne prekida tako često svoje emisije reklamama, a i kada ih prekida onda to traje jednu minutu, a ne 27 kao što to rade NOVA i RTL. Trudim se već danima ne misliti na najveće zlo koje nam prijeti svake Božićne praznike, a radi se naravno o ozloglašenom serijalu „Sam u kući“. I taman se ja zanio kada Tarik počinje pitanje –„u serijalu Sam u kući...“ Nakon što je pročitao pitanje nasmijao se i kao svaki normalan čovjek komentirao nešto u vezi beskonačnih repriza istog filma, a onda je o tome pitao i natjecatelja. Ovaj, očigledno pametan čovjek, gledao je tužno negdje sa strane i samo potiho izustio –„muka mi je...“

I to je najbolji komentar ove grozne torture koju već godinama, bolje rečeno desetljećima, moramo trpjeti. Ma ne smeta meni sam sadržaj filma koji je dozlaboga naivan i glup, jer ipak je to film za malu djecu, ali me grozno iritira to što se za Božić moraju emitirati jedino i isključivo američki filmovi. Na svijetu ne postoji nijedna kinematografija osim američke i nitko drugi ne zna praviti dječje i božićne filmove. Samo veliki Amerikanci kojima se mi moramo klanjati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.5 (2 glasova)