Za Dariju Šimunov prikupljeno 22.000 kuna

Slika korisnika valentinam
Na humanitarnoj, prodajnoj izložbi
Ovo, nažalost, nije dovoljno ni za mjesec dana liječenja jer mjesec dana s troškovima smještaja košta oko 50.000 kuna. Ovo je dovoljno novca za dva tjedna terapije bez smještaja, što nema smisla koristi, rekla je Darija
Darija Šimunov zahvaljuje svima koji joj pomažu u borbi s bolešću

Na humanitarnoj, prodajnoj izložbi koja je organizirana  prošlog vikenda za pomoć teško oboljeloj Dariji Šimunov prikupljeno je  oko 22.000 kuna.

- Ovo, nažalost, nije dovoljno ni za mjesec dana liječenja jer mjesec  dana s troškovima smještaja košta oko 50.000 kuna. Ovo je dovoljno novca za dva tjedna terapije bez smještaja, što nema smisla koristiti, rekla  nam je Darija, zahvalivši svima koji su donirali novac jer je ipak uspjela  sakupiti pola od potrebnog iznosa. Istaknula je kako i dalje nastavlja sakupljati novac za skupu neurorobotičku terapiju uz pomoć koje bi, nakon dugo godina provedenih prikovana za krevet, konačno opet prohodala.

Naime, prvo joj je dijagnosticirana multipla skleroza zbog čega je pila  teške lijekove koji su joj dodatno ugrozili zdravlje. Ipak, odlaskom u inozemstvo dijagnosticirana joj je neuroborelioza, bolest koju prenose krpelji zaraženi bakterijom Borreliom burgdorferi, a koja se adekvatnom  antibiotskom terapijom, u prvoj fazi, uspješno liječi. Nakon primanja lijekova Darijino stanje se počelo popravljati, ali dugotrajno nepokretno  ležanje u krevetu ostavilo je posljedice na organizam i mišiće koji su  atrofirali. Sada joj je potrebna neurorobotička terapija kako bi mozak i  mišići ponovno uspostavili vezu te kako bi ponovno naučila hodati.  Ovakva terapija je jako skupa i zato je pokrenuta akcija u kojoj je 100 slikara dalo svoje slike i kroz koju je sakupljeno pola od potrebnog novca.  Darija i njena obitelj mole sve koji su voljni pomoći da doniraju na žiro  račun broj HR 3424840083113876083 te tekući račun broj  HR3424840083211151757 kod Raiffeisen bank d.d. kako bi ova mlada  žena opet mogla hodati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno