ADVENT U PAGU Tko klizati voli, nek' dođe u magazin soli

Slika korisnika mkvanja
Otvoreno klizalište na otoku
U programu Adventa u Pagu je i kuća Djeda Božićnjaka, koncerti, dječja lutkarska predstava, vrtićke i školske predstave, predavanja i radionice te božićni domjenak s građanima
Sol u II. magazinu zamijenio je led

Prvo umjetno klizalište ikada napravljeno na otoku svečano je otvoreno u četvrtak na otoku Pagu. Program otvorenja započeo je vatrometom i dolaskom članova Moto kluba Paška bura koji su odjeveni u kostime Djedova Božićnjaka iznenadili i razveselili nekoliko stotina posjetitelja s cijelog otoka. Na otvorenju klizališta nastupila su djeca iz Dječjeg vrtića Paški mališani te sveti Nikola koji je razdragane posjetitelje vodio kroz program.

- Ovo je središnji dio Adventa u Pagu, poklon djeci i mladima i svima koji vole klizanje. Naš Advent je sigurno među najboljima u županiji, i više od toga, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić prigodom otvorenja klizališta.

Klizalište je uređeno u jednom od nekadašnjih skladišta soli, koje se u Pagu uobičajeno naziva II. magazin. Uz klizalište su postavljene adventske kućice s raznovrsnom ponudom hrane, slastica, pića, a cijeli je prostor bogato ukrašen u duhu adventa. U II. magazinu će se klizati do 13. siječnja svakog dana od 16 do 22 sata. U sklopu ovogodišnjeg Adventa u Pagu predviđen je raznovrstan program. Među ostalima tu je i kuća Djeda Božićnjaka, koncerti, dječja lutkarska predstava, vrtićke i školske predstave, predavanja i radionice te božićni domjenak s građanima koji i ove godine organizira Grad Pag u suradnji s gradskim tvrtkama. U organizaciji Adventa sudjeluju Grad Pag, Župni ured Pag, Dječji vrtić Paški mališani, Osnovna škola Jurja Dalmatinca, Srednja škola Bartula Kašića, Gradska glazba Pag, Turistička zajednica Grada Paga, Gradska knjižnica Pag, Pag II. d.o.o., udruge i tvrtke Grada Paga, a pokrovitelji su Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)