Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

IZBORNA SKUPŠTINA Za predsjednika Napretka ponovno izabran Denis Brzić

07.12.2018. 10:01
IZBORNA SKUPŠTINA Za predsjednika Napretka ponovno izabran  Denis Brzić


Novi-stari predsjednik Udruge Napredak iz Sv.  Filipa i Jakova je Denis Brzić. Brzić je bio jedini kandidat te je na redovnoj izbornoj skupštini udruge koja se održala u dvorani Turističkog naselja Margarita Maris u treći predsjednički mandat izabran jednoglasno, javnim glasovanjem, svih 68 nazočnih članova.
– Udruga ima 115 članova, u proteklih četiri godini je preminulo devet članova Udruge. Ove godine su preminuli: Veljko Fantina, Đenko  Barbaroša, Branko  Trofaldin i Niko Eškinja, kazao je Brzić.
Javnim glasovanjem za potpredsjednika je izabran Ante Vodopija,  dok su za preostale članove Upravnog odbora izabrani: Šime Mikas, Jure Milat, Bistra Baričić, Petar Batur, Slavo Majica, Šime Brzić i Rade Vuletić. Nadzorni odbor je: Vice Baričić, Josip Vodopija i Zoran Zelanko.
– Zadovoljni smo s radom udruge i ponosni na sve projekte i programe koje smo zajedno odradili u prethodnom razdoblju i u godini koja  se polako bliži kraju. Imamo tri općinske vijećnice iz Udruge koje  zdušno podržavaju zajedničke projekte na dobrobit svih žitelja, rekao  je Zoran Pelicarić Peco, načelnik.


Parkirališta Zdenka
Osim parkirališta zvanih Zdenka površine 1.600 metara i Primorje  površine 2.700 metara te nove tržnice i ribarnice s upravnom zgradom  ukupne površine 1.900 metara četvornih, Udruga je vlasnik i bivšeg odmarališta Đurđenovac gdje je smještena Udruga te ambulanta dr. Gobin, ljekarna Pablo i stan Jakova Brzića.
– Udruga je vlasnik i autokampa Đardin površine 24.000 metara četvornih kojeg za 935.000 kuna godišnje, do 30. listopada 2019., iznajmljuje tvrtki Kamping d.o.o. Zagreb, ističe Brzić.
Udruga je u ovoj godini imala 1.438.022 kuna prihoda, a sa sredstvima iz prethodnih godina čak 2.637.627 kuna.
– Ovogodišnji troškovi su 1.819.465 kuna, od čega su vlastiti troškovi  1.558.466 kuna, a donacije 261.000 kuna, sve pozitivne aktivnosti u  mjestu: kulturne, športske, ekološke i društvene te one vezane za turizam, razvoj i promociju našeg Sv. Filip i Jakova. Stanje na računu je  818.161 kunu, rečeno je u financijskom izvješću.
Od Porezne uprave za posljednje četiri godine (2014., 2015., 2016.  2017.) Udruga Napredak je dobila prekršajne prijave, jer nisu izvršili  prijavu poreza na dobit. Visina prekršajne kazne za Udrugu je 200.000  kuna, a za predsjednika kao odgovornu osobu 20.000 kuna po svakoj  od četiri prijave.
– Na temelju istih prijava napisao sam dopis u kojem  obavještavam  šefa porezne ispostave da je Udruga Napredak sukladno zadnjem poreznom nadzoru od 2014. godine bila na razgovoru u Poreznoj upravi i  da nije dobila nikakve upute oko prijave poreza na dobit. Zaključeno je  da će Porezna uprava na  većoj instanci donijeti odluku o tome, izvijestio je Brzić.


Predsjedniku naknada
Upravni i Nadzorni odbor donijeli su odluku da ubuduće  predsjednik  Udruge ostvaruje neto naknadu od 2.500 kuna mjesečno.
– Ističem proces dokazivanja vlasništva koji je pokrenut davno prije  nego što je počela obnova zemljišnih knjiga. Utrošena je silna energija  uz vlastito angažiranje i angažiranje odvjetnika u slučajevima kad nismo mogli riješiti sami. Sva zemljišno knjižna  pitanja smo uspješno riješili, svi međususjedski zemljišni sporovi su riješeni, sve kupovine zemalja su zemljišno knjižno riješena i na isto su plaćeni porezi, pohvalio  se Brzić.
U omjeru 1/3 Napredak, a 2/3 Općina u iznosu od 550.000 kuna izgrađena je nadstrešnica na tržnici te rasvjeta na parkiralištu Primorje u  iznosu od 78.500 kuna
– Parking Primorje se za 1.072 metara četvornih širi u klin pod crkvu i  imat će ukupno 1.664 metara četvornih s 88 parkirnih mjesta do početka ljeta naredne godine. Trošak bez odvodnje i rasvjete bio bi oko  800.000 kuna, a financiranje je kao i uvijek u odnosu 1/3 Napredak, a  2/3 Općina, naglasio je Brzić.  
Osim izgradnje parkirališta Primorje gro aktivnosti vezane su za izradu koncepta najbolje upotrebe kampa Đardin kao strateškog turističkog  proizvoda  Sv. Filip i Jakova.
– S Općinom i načelnikom Zoranom Pelicarićem smo imali dobru i  konstruktivnu suradnju i sve dogovorene aktivnosti su realizirane. Komunalno poduzeće nam je pružilo veliku pomoć u aktivnostima koje  su navedene u izviješću, poručio je Denis Brzić koji se zahvalio svim  članovima Udruge, Upravnog i Nadzornog odbora za njihov doprinos  radu Udruge, posebice  Anti Vodopiji, dosadašnjem predsjedniku Nadzornog odbora.