MARJANA BOTIĆ Izbore za mjesne odbore vlast želi sakriti od građana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Ususret nedjeljnim izborima
Marjana Botić iz Akcije Mladih

Ususret nadolazećim izborima za mjesne odbore priopćenje je poslala i Marjana Botić iz Zadarskog Bloka.

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Budući da zadnjih mjesec dana primjećujem mnoge inicijative koje pored Zadarskog bloka pozivaju sugrađane na predstojeće izbore za mjesne odbore, željela bih naglasti koliko je neodgovorno da vladajući HDZ o njima javno uopće ne govore iz čistog straha za svoju budućnost ukoliko se izborima odazove neki znatniji broj ljudi.

Zašto vladajući u Zadru ne pričaju o mjesnim izborima u nedjelju 9. 12. 2018.?

Zato što je Akcija mladih nastala nakon izbora za mjesne odbore 2010. godine. i HDZ to nikako ne može zaboraviti.

Od grupe mladih koja je radi nebrige gradskih vlasti oko kvartovskog igrališta krenula dobiti mjesni odbor Brodarica, nastala je noćna mora interesne grupacije okupljene oko HDZ a.

Oko Akcije mladih angažira se zato partijska vojska HDZ a, ne bi da ispred sebe imaju vojsku, a ne malu, koherentnu skupinu ljudi koja samo iznosi istinu o lošem i neznalačkom upravljanju gradskim i županijskim novcem, rasprodaji javnih resursa, nebrizi oko interesa građana, komunalnim problemima Zadra koji sve više postaje grad talac, a ne grad za život.

Zato; ako vam se čini da izbori u ovu nedjelju, 9.12.2018. ne postoje, da uopće nije bitno uzeti osobnu iskaznicu i prošetati do izbornog mjesta u kvartu: do zgrade škole, knjižnice ili mjesnog odbora – znajte da je to upravo ono što vladajući u Zadru očajnički žele.

Razlog je što su svjesni da na ove izbore za mjesne odbore u Zadru izlazi ujedinjen Zadarski blok s brojnim pojedincima i strankama; AM, Most, Modes, HSLS, HSS, Naprijed Hrvatska, raznih usmjerenja i načina rada, ali čvrsto uvjereni da se zajedno za Zadar može napraviti puno za spas i gospodarsko jačanje Grada.

U medijima vladajući izbjegavaju svaki spomen na izbore za mjesne odbore, a Župan, Gradonačelnik, Pročelnici i sva ostala uhljeb-svita prije bi se zagušili nego da prozbore o predstojećim izborima za mjesne odbore; probajte naći bilo kakav javni komentar spomenutih o izborima u nedjelju. Nema ga.

Ali zato partijski prvaci vladajućih obilaze mjesne odbore gdje je do sada oporba, osobito Akcija mladih pobijedila na izborima: Ričine, Brodarica, Novi Bokanjac… drže motivacijske govore i podižu „spremnost“ partijske vojske. Ne nadajmo se: ne educiraju ih za rad u kvartu ili nešto slično. Spremaju ih samo za izaći na izbore i dovući sve o njima ovisne.

Oni se neće brinuti oko prilaznih cesta školama onda kad je potreba zbog djece, neće se brinuti oko zapuštenih zelenih površina, polupanih stakala ugašenih poslovnih prostora, prepunih kontejnera za smeće koje se ne razdvaja, oronulih kvartovskih igrališta….. uglavnom svega za što su plaćeni.

Oni se brinu da „dignu“ stranačku glasačku vojsku, a da istovremeno vi ne izađete na izbore kako oni i dalje mogu biti dobro plaćeni za takav nerad i nebrigu.

Neka vam ne bude teško razmisliti stoga o građanskom odgovoru na ovakvo stanje u Zadru.

Dajte 20 minuta, pola sata od nedjelje i izađite na biralište, glasujte za nekoga koga mislite da će raditi za vaš kvart i grad, upoznate neke nove ljude, razmijenite ideje, popričajte sa ljudima i sudjelujete u spašavanju vašeg grada od kriminalne hobotnice koja ga guši.

Svako od nas može pridonijeti spašavanju i izgradnji boljeg Zadra.

Srdačno,

Marjan Botić

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)