REFORMISTI OBJASNILI Evo kako do jeftinijih režija i ugradnje liftova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika bkupcak
Na novinskoj konferenciji govorili o energetskoj učinkovitosti
Kako nam izgleda grad počevši od Bulevara, Ljepotice, pet nebodera, a o Poluotoku da i ne govorim - naglasila je čelnica županijskih Reformista koji se već duže vrijeme zalažu i za ugradnju liftova u zgrade
NS REFORMISTI
Reformisti i partneri iz HSU pojasnili kako do jeftinijih režija i jeftinije ugradnje liftova
"Kako do jeftinijih režija i jeftinije ugradnje liftova" tema je  koja se u službenoj komunikaciji naziva energetska učinkovitost i to  može biti jedan od razloga nezainteresiranosti vlasnika stanova pa i  kuća da svojim stanovima i kućama podignu vrijednost, da si osiguraju  smanjenje troškova za energente, da u njima ugodnije i zdravije žive i  zimi i ljeti i da za sve to sa vlastitim sredstvima sudjeluju sa 20 do 40  posto, tj. da uzmu do 80 posto sredstava bespovratno - kazala je Sabolić, napominjući kako im nije jasno da vlasnici stanova i predstavnici  stanara nisu zainteresirani za ova sredstva:
 
- Kako je moguće da građani nisu zainteresirani da im se promijene  krovovi koji prokišnjavaju, prozori i vrata i da dobiju lijepu fasadu sa  izolacijom kako bi im se smanjili troškovi za električnu energiju i  općenito za energente, kako je to moguće? Postavila sam to pitanje na  Županijskoj skupštini te koristim ovu prigodu zahvaliti se županu Longinu što je osnovao radnu skupinu koja će raditi na ovoj problematici.  Očito se radi o neinformiranosti  ili nezainteresiranosti upravitelja zgrada - pojasnila je Sabolić.
 
Kako bi ispitali razloge nezainteresiranosti upravitelja zgrada, pozvali  su predstavnike stanara pitajući ih u čemu je problem, odnosno zašto  se nisu natjecali za ova sredstva:
 
- Problem je u tome što upravitelji zgrada nisu motivirani. Oni , kao i  svi ostali, rade za plaću, a nemaju motiv jer nisu za to adekvatno  plaćeni jer niti imaju ljude za taj posao niti im se isplati to raditi - kazala je Sabolić o problemu energetske učinkovitosti, dodajući kako je i  Grad na ovu temu organizirao tribine dovodeći i predstavnike nadležnog ministarstva koji su obrazlagali o čemu se radi. Reformisti  upozoravaju i na situaciju sa fasadama:
 
- Grad nam je oronuo tj. većina zgrada sa prastarim fasadama bez  izolacije, sa griljama neopituranim, trulim  i opasnim za prolaznike,  uključujući  i ravne krovove koji prokišnjavaju, a čija obnova  kad dođe  na red, a dolazi na red svakih 5 do10 godina, pojede čitavu pričuvu. 
 
Kako nam izgleda grad počevši od Bulevara, Ljepotice, pet nebodera,  a o Poluotoku da i ne govorim - naglasila je čelnica županijskih Reformista koji se već duže vrijeme zalažu i za ugradnju liftova u zgrade:
 
- Kako je našim invalidima, starijim osobama pa i obiteljima s malom djecom koji žive na četvrtom, petom katu u zgradama bez lifta? -  poručuju Reformisti. 
O problemu jeftinijih režija i ugradnji liftova govorili su i njihovi kolege iz HSU-a s kojima imaju klub vijećnika u Zadarskoj županiji, Branislav Jelenić i Duško Vidović, te predsjednica Gradskog odbora Reformista, Vlasta Mišurac.
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)