Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Srce zadarsko u udruzi Svjetlo

07.12.2018. 15:46
Srce zadarsko u  udruzi Svjetlo


Veselo je i radosno bilo u četvrtak u udruzi Svjetlo. Naime,  povodom blagdana Svetog Nikole, štićenike udruge posjetile su osnivačice i članice Facebook grupe Srce zadarsko, grupe koja danas broji  više od tri tisuće članova. Osmišljena je i pokrenuta 16. veljače 2018. godine od strane Marjane Ikić i Natali Milin, koje su ujedno i administratorice, a okuplja dobre ljude koji pomažu siromašnima i bolesnima vođeni  motom “pomognimo koliko možemo, bez predrasuda".
 – Došla sam na ideju kako bi bilo lijepo imati nešto tako, grupu putem  koje se može poklanjati i pomagati. Nisam očekivala da će se toliko ljudi  priključiti. A što se tiče udruge Svjetlo, i inače ih posjećujemo i donesemo im poneku sitnicu, slastice, napitke. Nama je Božić svaki dan. Oni  zauzimaju posebno mjesto u našim srcima jer starije s poteškoćama uvijek se nekako najbrže zaboravi, kazala je Ikić dodavši kako su ih već dva  puta vodili na izlet u Međugorje i Cvitušu.
– Ljubav, zahvalnost i suze koje oni puste… To se ne može opisati riječima, već morate doživjeti. Srce nam je prepuno. No, bez naših svirača,  Gorana Kovačevića i Domagoja Bašića te pjevačice Antonije Bašić, ne bi  bilo isto. Oni su naš susret dodatno uljepšali i ispunili pjesmom i još  većim veseljem, kazala je dodavši kako su u ovom nenajavljenom posjetu s njom bile još Natali Milin i Sanja Karamarko.
Osim udruge Svjetlo posjetile su i Kabinet za ranu intervenciju, a 20.  prosinca posjetit će i Dom za odgoj djece i mladeži Zadar.