U filipjanski vrtić stigao sv. Nikola i božićna čarolija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Općina omogućila darove za 127 mališana
Djeca su tako razdragana i vesela, Općina Sv. Filip i Jakov omogućila je božićne darove za 127 djece koja pohađaju vrtić u matičnom i područnom vrtiću, kazala je Mirjana Zalović, ravnateljica DV Cvit
Velimir BRKIĆ
Sv. Nikola razveselio je dječicu filipjanskog vrtića Cvit

Božićna čarolija ostvarila se u Dječjem vrtiću Cvit u Sv. Filipu i Jakovu i pripadajućem Područnom vrtiću Cvitić u Turnju. Sveti Nikola u svojoj vreći donio je darove za svu djecu, od jaslica do onih koji će iduće godine u školske klupe.

- Djeca su tako razdragana i vesela, Općina Sv. Filip i Jakov omogućila je božićne darove za 127 djece koja pohađaju vrtić u matičnom i područnom vrtiću, kazala je Mirjana Zalović, ravnateljica DV Cvit.

Početkom prosinca svake godine djeca s nestrpljenjem čekaju 6. prosinca, tradicionalni kršćanski blagdan svetog Nikole, kada svoje očišćene čizmice ili čarapice stavljaju na prozore i iščekuju slatke darove, kao i 13. prosinca, blagdan sv. Lucije ili Luce, sveticu koja širi božićnu čaroliju, a najmlađi nakon buđenja najčešće svoje male darove traže ispod jastuka ili u ormarima.

- Drago mi je uvijek vidjeti ovoliko djece, radujem se s njima, rekao je sveti Nikola kojem nije bilo nimalo teško podijeliti preko stotinu božićnih darova.

Ravnateljica Zalović s ponosom i zadovoljstvom pohvalila je suradnju s lokalnom zajednicom.

- I ovi božićni darovi su samo potvrda dobre izuzetno dobre suradnje s Općinom Sv. Filip i Jakov na čelu s načelnikom Zoranom Pelicarićem i njegovim timom, rekla je Zalović dodajući kako su im od 2014. godine osigurana sredstva iz proračuna Općine podignuta skoro 100 posto.

- S 920.000 sredstva su porasla na 1.640.000 kuna. Otvorene su jaslice, desetosatni program, integrirani program ranog učenja engleskog jezika, zaposleni su novi djelatnici, vrtić se renovira, oprema novim namještajem te se poboljšava kvaliteta usluge u dječjem vrtiću. Imamo i dobru suradnju s osnovnom školom, KUD-ovima i udrugama koje djeluju na području naše Općine, pohvalila se Zalović istaknuvši kako je osnivač DV Cvit Općina Sv. Filip i Jakov.

Stvoreni su uvjeti za ostvarivanje visoke razine odgojno-obrazovnoga procesa u vrtiću sukladno potrebama i interesima djece i njihovih roditelja.

- Nakon što je zaposlila dva kuhara u osnovnu školu, važnost ranog i predškolskog odgoja za Općinu iskazana je i odobravanjem zapošljavanja zdravstvenog voditelja i stručnog suradnika pedagoga čime su znatno ojačani ljudski kapaciteti vrtića te tako poboljšan sustav skrbi za djecu u ranoj i predškolskoj dobi, zaključila je Zalović.

Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)