Zadar prvak Hrvatske u povlačenju EU sredstava

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Zabavom u crkvi sv. Dominika proslavljeno značajno zajedničko postignuće
Europskih projekata nema bez partnerstva i suradnje s raznim partnerima, institucijama, ljudima i i organizacijama. Ovom večeri se zahvaljujemo svima na postizanju ovoga rezultata, istaknuo je Šime Erlić najavivši kako s ovim poslom nastavljaju i dalje
Arif SITNICA
Zabava se održala u crkvi sv. Dominika gdje su bili pozvani svi koji su sudjelovali u ovom uspjehu

Organizirali smo ovu zabavu kako bismo proslavili činjenicu da smo prvaci Hrvatske u povlačenju sredstava iz EU fondova i to zaista nije mala stvar. Nadam se da je ovo priznanje veliki poticaj mladima da nastave s dobrim radom i da im ovo čini veliko zadovoljstvo.Također, treba istaknuti sve odjele koji su sudjelovali u ovim programima da bi se postigao ovaj rezultat te zato želim svima zahvaliti i čestitati, rekao nam je Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, ponosan na činjenicu da je Grad Zadar proglašen najboljim gradom u 2019. godini u kategoriji povlačenja sredstava iz EU fondova.

Nastavljamo dalje

Dukić je istaknuo zajednički rad starijih i iskusnijih kolega s mlađima koji su, kako je rekao, unijeli neke nove ideje u rad gradske uprave, dok su stariji kolege pridonijeli svojim iskustvom.
Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove na čelu je mlade i uspješne ekipe koja marljivo radi te su u suradnji s brojnim partnernima povukli brojna sredstva iz EU-a.


»Organizirali smo ovu zabavu kako bismo proslavili činjenicu da smo prvaci Hrvatske u povlačenju sredstava iz EU fondova i to zaista nije mala stvar. Nadam se da je ovo priznanje veliki poticaj mladima da nastave s dobrim radom

gradonačelnik Branko Dukić

- Svrha ovog našeg okupljanja je da se zahvalimo svima onima koji su sudjelovali u ovom rezultatu i nagradi. Naime europskih projekata nema bez partnerstva i suradnje s raznim partnerima, institucijama, ljudima i i organizacijama. Ovom večeri se zahvaljujemo svima na postizanju ovoga rezultata, istaknuo je Erlić najavivši kako s ovim poslom nastavljaju i dalje.
Zabava se održala u crkvi sv. Dominika te su bili pozvani svi koji su sudjelovali u ovom uspjehu. Bilo je tu ravnatelja i direktora brojnih gradskih tvrtki, ali i srednjih i osnovnih škola, raznih udruga, ali i pojedinaca koji su svojim radom pridonijeli ovoj tituli. Za dobru zabavu pobrinuli su se momci iz benda Retrodukcija koji su izvrsnom svirkom uživo i najvećim svjetskim i domaćim hitovima zagrijali crkvu sv. Dominika.

Trenutačno u provedbi 24 projekta

Inače, Zadar je i ove godine među najboljima jer je s 5,91 posto ostvarenog ukupnog iznosa svih povučenih sredstava gradova u četverogodišnjem razdoblju u TOP 3 kategoriji, dok je po per capita kriteriju - sa 791 kunom po stanovniku u TOP 20. U zadnjih pet godina (2013. - 2018.) Grad Zadar realizirao je 25 različitih projekata čija je ukupna vrijednost nešto više od 90 milijuna kuna, a u ovom trenutku provodi ukupno 24 projekta, ukupne vrijednosti 136.280.018,08 kuna, od čega 114.771.759,78 kuna bespovratnih sredstava. Gradski ured za EU fondove također daje svu potrebnu podršku gradskim tvrtkama koje se samostalno nadmeću za sredstva iz EU fondova, ali i drugim gradskim odjelima koji izravno apliciraju za nepovratna sredstva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno