Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Smanjuje se broj zaposlenika u gradskim tvrtkama

Autor: Jelica Farkaš

07.01.2010. 23:00
Smanjuje se broj zaposlenika u gradskim tvrtkama

Foto: Jelica FARKAŠ



Pučko otvoreno učilište, Zavičajni muzej i Gradska knjižnica izgubit će nekoliko radnih mjesta, no zaposlenici će se preraspodijeliti u Gradsku upravu i Bošanu
Na prvom radnom sastanku biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza sa suradnicima u ovoj godini donesena je odluka o izradi glavnog projekta kanalizacijske mreže naselja Kumenat u Biogradu na moru. Prihvaćena je ponuda tvrtke HIDRO d.o.o. iz Zagreba za glavnog projektanta kanalizacijske mreže spomenutog naselja u iznosu od 53.500 kuna te će gradonačelnik sklopiti ugovor s navedenom tvrtkom.
Počeo je postupak javne nabave za izradu idejnih projekata četiriju dječjih igrališta u gradu čija se vrijednost procjenjuje na 200.000 kuna.
Odlukom o početku postupka javne nabave za izvođenje građevinskih radova na odvodnji otpadnih voda s privezišta ribarica u Biogradu na moru posebno je zanimljiva, a projekt njezine realizacije teži oko 400.000,00 kuna. Odlukom o početku postupka javne nabave za izradu idejnih projekata trebao bi se riješiti problem odvodnje fekalnih i oborinskih voda na plaži Soline u Biogradu, čime bi i ta plaža u dogledno vrijeme mogla kandidirati za Plavu zastavu. Za nabavu 15-ak tuševa na kovanice, koji bi trebali donijeti znatnu uštedu u potrošnji vode, također će se raspisati natječaj, a vrijednost jednog tuša iznosi oko 15.000 kuna.U
Gradonačelnik Knez upoznao je suradnike s potrebom nabavke 15 prijenosnih računala, za koje također treba pokrenuti javnu nabavu, a njihova vrijednost iznosi oko 150.000 kuna. Računala bi uz vijećnike GV koristili i u svrhu informatičkog opismenjavanja većeg broja djece i odraslih zainteresiranih za to.
Ono što na ovom prvom radnom skupu nije bilo posebno dobro prihvaćeno su prijedlozi novih Statuta ustanova kojih je Grad osnivač. Tako je primjerice Grad ocijenio da se broj zaposlenika u svima njima smanji, ali na način da se izvrši njihova preraspodijela, pa nitko ne bi ostao bez posla. Time nisu bili zadovoljni ravnatelji Zavičajnog muzeja, Pučkog otvorenog učilišta i Dječjeg vrtića, koji tvrde da je njihov rad podcijenjen. Prema novom statutu Zavičajni muzej imat će dva radna mjesta, ravnatelja i kustosa, dok se radna mjesta računovodstvenog referenta i spremačice gase. Referent će prijeći u Gradsku upravu, a spremačica u Bošanu.
Sličan je scenarij i u Pučkom otvorenom učilištu, gdje ostaju također samo dva radna mjesta i to ravnatelja i kinooperatera, dok voditelj Centra za kulturu prelazi u Gradsku upravu, a spremačica u Bošanu. U Gradskoj knjižnici statutom su određena četiri zaposlenika – ravnatelj, diplomirani knjižničar, knjižničar i pomoćni knjižničar. Radna mjesta tajnika, knjigovođe i spremačica ukidaju se, no ona ionako nisu bila popunjena. O promjenama u dječjem vrtiću još će biti govora, kazao je na kraju gradonačelnik Knez.


 GRADE SE FONTANA I SPOMENIK


Na skupu je bilo riječi i o raspisivanju nagradnog natječaja za izradu idejnog rješenja fontane koja bi se trebala izgraditi ispred zgrade Gradske uprave, kao i spomenika na ulazu u grad kod kružnog toka Jadranske turističke ceste. Jedna od predloženih odluka jest i ona o početku postupka javne nabave za izradu studije i projekta održivog razvoja obrazovnih i kulturnih resursa grada, s ciljem bolje prezentacije, točnije brandiranja nekih kulturnih posebnosti koje grad ima, kao što je rijetka arheološka zbirka u Zavičajnom muzejum, teret s potopljenog broda iz 16. stoljeća.