Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Osam milijuna kuna za starigradsku infrastrukturu

07.01.2011. 23:00
Osam milijuna kuna za starigradsku infrastrukturu


Moram izraziti zadovoljstvo s prošlom godinom jer smo ostvarili 10 posto više noćenja, a nadam se kako ćemo ove godine imati i veći broj posjetitelja. Predvidili smo proračun od 12,5 milijuna kuna, a od toga ćemo izdvojiti gotovo osam milijuna kuna za izgradnju i uređenje komunalne infrastrukture, kazao je Ramić


Neke općine u Zadarskoj županiji nastavljaju razvoj unatoč krizi i recesiji, a jedna od njih je i Starigrad. Mnogi projekti ove godine će biti finalizirani, a do početka turističke sezone trebale bi biti asfaltirane nerazvrstane ceste i uređen dio komunalne infrastrukture.
Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad, kazao je da je zadovoljan s prošlom godinom te da se nada kako će ova biti još bolja.
– Pretpostavljam kako ćemo u ovoj godini imati još veći iskorak. Moram izraziti zadovoljstvo s prošlom godinom jer smo ostvarili 10 posto više noćenja, a nadam se kako ćemo ove godine imati i veći broj posjetitelja. Predvidili smo proračun od 12,5 milijuna kuna, a od toga ćemo izdvojiti gotovo osam milijuna za izgradnju i uređenje komunalne infrastrukture, kazao je Ramić.
Prije nekoliko dana zatvorena je druga faza natječaja za sanaciju i uređenje postojećih nerazvrstanih cesta na području općine Starigrad koju je raspisalo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
– Ovo je nastavak na prvu fazu projekta kada je asfaltirano 15 kilometara nerazvrstanih cesta, dok ćemo u ovoj fazi asfaltirati novih 12 kilometara ulica i uličica na području Starigrada, Selina i Tribnja. Kroz program EIB 2 bili smo dužni napraviti projektnu dokumentaciju i ishodovati dozvole te sufinancirati projekt s 20 posto sredstava, a ministarstvo će osigurati ostatak. Uskoro će se donijeti odluka o izvođaču radova i nadam se da će najveći dio radova biti završen do početka turističke sezone, kazao je Ramić.
Nova godina donijela je i Zakon o fiskalnoj odgovornosti prema kojem će se strože nadgledati raspolaganje proračunskim sredstvima, dok će se neodgovorne dužnosnike sankcionirati.
– Uvijek smo se pridržavali onoga da se pokrijemo koliko možemo. Novi zakon donijet će opreznije trošenje proračunskih sredstava, ali mi smo ih i do sada oprezno trošili. Možda će biti više obveza u smislu izvještavanja, ali to je dobro jer što je više izvješća manja je mogućnost nenamjerne greške, kazao je Ramić.