Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Počele prijave za degustaciju ravnokotarskih vina

07.01.2011. 23:00
Počele prijave za degustaciju ravnokotarskih vina


Prijave i prikupljanje uzoraka počeli su jučer i trajat će do 18. siječnja. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na telefon u Općinu Stankovci 023/380-169


Četrnaesta po redu stankovačka degustacija ravnokotarskih vina održat će se u subotu 22. siječnja na blagdan Sv. Vinka u organizaciji Općine Stankovci. Ove godine uz degustaciju otvorenih vina organizirat će se i degustacija buteljiranih vina proizvođača s prostora Ravnih kotara.
– Prijave i prikupljanje uzoraka počeli su jučer i trajat će do 18. siječnja. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na telefon u Općinu Stankovci 023/380-169. Sva vina koja se prijave moraju proći kemijsku analizu.
– Očekujemo da će nam se prijaviti vinari s prostora Zadarske i susjedne Šibensko-kninske županije. Na degustaciju ćemo pozvati i ovdašnje ugostitelje kako bismo povezali njih s vinarima koji su registrirali svoja vina. Mi želimo pomoći ljudima koji su stavili svoj proizvod u bocu, u prodaji i na taj način podržati razvoj vinarstva u Ravnim kotarima, kaže načelnik Općine Stankovci Željko Baradić.
Organizatori degustacije vina u Stankovcima su zajedno s organizatorima polačke degustacije vina velikim dijelom doprinijeli razvoju vinarstva u Zadarskoj županiji. Prvi korak je napravljen, a to je da je stvoren kvalitetan proizvod. Sada su svi napori usmjereni u njegovom plasiranju i prihvaćanju na tržištu.