Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Davalaštvo krvi ima budućnost

Autor: Branko Božić

07.01.2013. 23:00
Davalaštvo krvi ima budućnost

Foto: Branko BOŽIĆ



Za mnoge je bio radni dan pa smo odazivom zadovoljni. Veseli nas i činjenica da se iz akcije u akciju odaziva sve veći broj mladih Galovčana pa vjerujemo kako za dobrovoljno davalaštvo krvi u našem mjestu ubuduće ne treba strahovati, kazao je Gulan


Dok se još mnogi odmaraju od božićno-novogodišnjih blagdana, svjesni činjenice kako naša krv može spasiti nečije živote, odlučili smo provesti prvu od tri ovogodišnje planirane akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se od tridesetak članova našeg aktiva odazvalo petnaest darivatelja, a krv je dalo njih četrnaest. Budući da je za mnoge ovo bio radni dan mi smo odazivom zadovoljni. Veseli nas i činjenica da se iz akcije u akciju odaziva sve veći broj naših mladih Galovčana pa vjerujemo kako za dobrovoljno davalaštvo krvi u našem mjestu ubuduće ne treba strahovati, kazao je predsjednik Aktiva DDK Galovac i ujedno općinski načelnik Marin Gulan koji je prije tri godine sa svojim suradnicima pokrenuo dobrovoljno darivanje krvi u općini Galovac.
 – Pored darivatelja želim se i ovog puta zahvaliti referentu zadarskog Crvenog križa Branku Kolanoviću bez čije pomoći od samog početka mi ne bismo uspjeli. Zahvaljujem i zdravstvenom timu Službe za tranfuzijsku djelatnost Opće bolnice Zadar, dr. Marijani Nadinić i dr. Martini Kanjer te medicinskim sestrama Majdi Petrić i Sanji Glavan, a posebno svim sadašnjim i budućim darivateljima, kazao je načelnik Gulan na domjenku koji je održan u holu osnovne škole u Galovcu u kojoj je održana akcija darivanja krvi.
Krv su dali: Pere Burčul, Krešo Burčul, Ivica Vukša, Goran Burčul, Jasmina Maltež, Josip Burčul, Katarina Vujević, Marin Gulan, Ante Mikulić, Valentina Gulan, Ana Vujević, Branko Kolanović, Damir Burčul i Dragan Čakarun.