Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Edo Fantela novi izbornik Hrvatskog jedriličarskog saveza

Autor: Zrinka Grancarić

07.01.2013. 23:00
Edo Fantela novi izbornik Hrvatskog jedriličarskog saveza

Foto: Vedran SITNICA



U sljedećem četverogodišnjem razdoblju apsolutnu pozornost posvetit ćemo kadetima i juniorima, jer smatramo da je loše stanje u tim dobnim uzrastima – naglasio je Fantela


Edo Fantela, trener trofejnog dvojca Šime Fantela/Igor Marenić, imenovan je novim predsjednikom Vijeća za natjecanje Hrvatskog jedriličarskog saveza, odnosno novim izbornikom. Odluka je to s prve sjednice Izvršnog odbora koji predvodi nova predsjednica HJS-a Ana Mrak Taritaš.
– U sljedećem četverogodišnjem razdoblju apsolutnu pozornost posvetit ćemo kadetima i juniorima, jer smatramo da je loše stanje u tim dobnim uzrastima. Na Olimpijskim igrama smo lani imali 12 sportaša, a istovremeno na Svjetskom juniorskom prvenstvu Svjetskoga jedriličarskog saveza (ISAF Youth) smo imali samo dvoje. Taj trend moramo zaustaviti, moramo potaknuti klubove da ponovno ulažu u rad s mladima. Mi smo tu da ih koordiniramo i motiviramo, da im pomognemo. A rad s vrhunskim sportašima u olimpijskim disciplinama ide svojim putem, oni rade po svojim programima i tu nema problema – smatra novi izbornik.
Pet je članova Vijeća za natjecanje, uz Edu Fantelu u VZN su izabrani Robert Sandalić, Damir Nakrst, Zlatko Taritaš i Jozo Višić. VZN je u manjem sastavu već održalo i prvu sjednicu, na kojoj je bilo govora o izboru kadetske reprezentacije za ovu godinu.
Pred hrvatskim jedrenjem puno je novih izazova. Samo ove godine hrvatskim jedriličarima predstoji mnoštvo međunarodnih nastupa, svjetska i europska prvenstva za sve uzraste u svim klasama, odnosno za olimpijske discipline svjetski i uuropski kup, Mediteranske igre i testna regata u Španjolskoj, u rujnu u Santanderu, gdje će se 2014. godine jedriti za 50 posto olimpijskih normi.