Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otvoren put na rastuće tržište

Autor: Josip Portada

07.01.2013. 23:00
Otvoren put na rastuće tržište

Foto: Josip PORTADA



Halal certifikat je preporuka muslimanima za kupnju proizvoda, a „Paškoj sirani” se time otvara put na veliko i rastuće tržište, rekao je dr. Aziz Hasanović


Sirevi „Paške sirane” bili su izloženi na najvećem sajmu halal hrane u Europi koji je održan u Bruxellesu u Belgiji. Halal hrana je naziv za hranu koja ima halal certifikat koji omogućava izvoz prehrambenih proizvoda u četrdeset četiri islamske zemlje.
– Ponosni smo što svi proizvodi „Paške sirane” imaju halal certifikat, a sudjelovanje na sajmu u Bruxellesu je bilo još jedno vrlo uspješno predstavljanje naših proizvoda u inozemstvu, rekla je Martina Pernar Škunca, pomoćnica direktora „Paške sirane”.
„Paškoj sirani” je halal certifikat 2011. godine dodijelio Centar za certificiranje halal kvalitete. Na prigodnoj svečanosti u „Paškoj sirani” pri predaji halal certifikata nazočni su bili predstavnici Centra za certificiranje halal kvalitete, ravnatelj dr. Aziz Hasanović i tajnik Aldin Dugonjić te predstavnici „Paške sirane”, Ante Oštarić, savjetnik Uprave, Martina Pernar Škunca, pomoćnica direktora i Nenad Škoda, rukovoditelj. Prilikom predaje halal certifikata dr. Aziz Hasanović je rekao kako je „Paška sirana” ispunila šerijatske uvjete i uskladila proizvodnju sa zahtjevima halal standarda te stekla pravo isticanja zaštitnog znaka halal kvalitete i riječi „halal” ili „halal proizvod” na svojim sirevima.
– Halal certifikat je preporuka muslimanima za kupnju proizvoda, a „Paškoj sirani” se time otvara put na veliko i rastuće tržište, rekao je dr. Aziz Hasanović.
„Paška sirana” je najstarija i najveća sirana na otoku Pagu s pogonom za proizvodnju 800 tona sira godišnje. Uz Paški sir, proizvodi i sireve Primorac, Pramenko, Dalmatinac, Trapist, Mediterano, Paprenjak i Parenjak, te ribani Paški sir i Pašku skutu.