Za stipendiranje 260 tisuća kuna

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Više mladih visokoobrazovanih ljudi, prije ili kasnije, odrazit će na gospodarski razvitak

Općina Posedarje (Posedarje, Vinjerac, Ždrilo, Slivnica, Podgradina, Grgurice, Islam Latinski) već osmu godinu zaredom svojim studentima dodjeljuje stipendije, zadnju godinu u pojedinačnom iznosu od 400 kuna mjesečno.

Sukladno provedenom javnom natječaju i Pravilniku o odobravanju potpora odlukom Općinskog vijeća, ove godine odobreno su čak 63 studentske stipendije za akademsku godinu 2012./2013., za što je u općinskom proračunu osigurano 260.000 kuna.

- Na ovaj projekt posebno sam ponosan. Prošla su vremena kada je mogućnost školovanja bila povlastica samo pojedinaca. Danas se svakom tko želi studirati treba to i omogućiti. Više mladih ljudi visokoobrazovanih, prije ili kasnije, odrazit će se u gospodarskom razvitku našeg kraja. Vjerujemo da će se svi oni studenti, koji su otišli studirati u Split, Rijeku i Zagreb, vratiti svojim domovima i tu pronaći svoje radno mjesto. Naročito kada ožive predviđene poslovne, proizvodne i turističke zone, kazao je načelnik Općine Posedarje Ivica Juričević.

Svečanost potpisivanja ugovora održana je u atriju OŠ Braća Ribar Posedarje.

- Budite odgovorni prema sebi, roditeljima, Općini i svima drugima koji vam daju potporu kako bi uspješno završili fakultet te se kao visokoobrazovani ravnopravno uključili na tržište rada, naglasio je Juričević.

U nastavku obraćanja studentima je poručio kako će općinska vrata uvijek biti otvorena vezano uz informiranje i savjetovanje o mogućnostima zapošljavanja. Suradnju će poboljšati i omogućavanjem stručne prakse, naukovanja i stažiranja.

- Usprkos krizi i recesiji naš najvažniji strateški politički cilj je, uz ulaganje u osnovnu infrastrukturu i gospodarstvo kako bismo iz godine u godinu poboljšavali uvjete života općinskog stanovništva, ulaganje u odgoj i obrazovanje naše mladeži u cjelokupnoj vertikali, od vrtića pa sve do visokog obrazovanja, kazao je Juričević, istaknuvši kako je želja da se studenti nakon završetka školovanja vrate kući te doprinesu svekolikom prosperitetu Općine.

Poticaj za svako novorođeno dijete iznosi 3.000 kuna, dok je za treće dijete 5.000 kuna. Srednjoškolcima sufinanciramo autobusni prijevoz od mjesta prebivališta do škole. I dalje ćemo se brinuti o socijalno ugroženim obiteljima, zaključio je Juričević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Duboko grlo
Ja mislim da država financira prijevoz(pokaze)srednjoškolcima jer po ovima u općini ne bi došli do Zadra.