Zgrada s restoranom i 13 bungalova još čekaju kupce

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Za upravnu zgradu, restoran i 11 bungalova početna cijena je 1,5 milijuna eura

Atraktivno odmaralište Hrvatskih pošta u Sukošanu, popularno PTT odmaralište, na najljepšem i najatraktivnijem dijelu sukošanske obale u uvali Dječji raj nakon pola stoljeća rada i već treću godinu od kad je zatvoreno još nije sasvim otišlo u ropotarnicu prošlosti.

Od četiri parcele površine preko 13 tisuća metara četvornih, procijenjenih na ukupni iznos od 2.950.000 eura ili 22,5 milijuna kuna, nove vlasnike našle su dvije parcele. Riječ je o parceli na Punti na kojoj je motel i dva kamena bungalova te parcela s jednim bungalovom na Dječjem raju.

- Dvije od njih su prodane, izvršena je primopredaja te će se novi vlasnici obznaniti uknjižbom kao vlasnici parcela, kazala je Jo Kempen, voditeljica Odjela za odnose s javnošću HP-a na upit Zadarskog lista.

Dvije prodane, dvije ostale

Iako su u Sukošanu priča da je kupac motela na tzv. Trešnjavci iz Varaždina a za bungalov na Dječjem raju ovdašnji stanovnik s Puta raskrižja, nakon dvogodišnje prodajne trakavice u HP-u izgleda pušu i na hladno, dok prodaja ne bude sigurna barem 110 posto ne žele otkrivati imena novih vlasnika.

- Jedna je parcela (motel s dva bungalova na Punti, pr.a.) bila procijenjena na početnu vrijednost od 1,2 milijuna eura, a druga (bungalov na plaži Dječji raj) na 100 tisuća eura i obje su prodane po cijeni višoj od minimalno raspisane, obznanila je Kempen, glasnogovornica Hrvatskih pošta.

Pritom je dodala kako je još otvoren natječaj za prodaju dvije preostale parcele. Naime, Uprava HP-a raspisala je krajem protekle godine četvrti po redu natječaj za prodaju. Sada za preostale dvije od četiri parcele s objektima koje pripadaju HP odmaralištu Sukošan, parcela na kojoj je upravna zgrada s restoranom, 11 bungalova, pomoćnim objektima i trafostanicom te parcela s dva kamena bungalova kod Ante "Težaka".

- Ona veća se prostire na oko 6.000 metara četvornih te je početna procijenjena vrijednost u iznosu od 1,5 milijun eura. Jamčevina je 75 tisuća eura, objašnjava.

Riječ je o početnoj cijeni od 259 eura ili oko 1.950 kuna po kvadratu atraktivnog građevinskog zemljišta.

- Manja parcela s dva bungalova koja je na gotovo 500 metara četvornih, početno je procijenjena na minimalno 150 tisuća eura. Jamčevina je 15 tisuća eura, navodi Kempen.

Odustao kupac dvaju bungalova

Na prethodnom trećem po redu javnom natječaju Uprave HP-a, Hrvatske pošte d.d. Zagreb, ponude za kupnju su stigle za tri od četiri zasebne parcele. Osim za kompleks motela i jedan zasebni bungalov ponuda je pristigla i za dva kamena bungalova na Obali kralja Tomislava br. 3, nekoliko metara od mora, po početnoj cijeni od 150 tisuća eura (1,1 milijun kuna).

- Predmetna parcela s dva bungalova, a za koju specificirano pitate, je opet u objavi s obzirom da je kupac odustao od kupnje. Hrvatska pošta zadržala je jamčevinu (minimalno 15 tisuća eura), ali kako parcela nije prodana ona je opet predmet natječaja, objašnjava Kempen.

Početne procijenjene vrijednosti su, kaže, određene od strane nezavisnog procjenitelja te su u skladu sa tržišnim okolnostima.

- Nadamo se da će se i za ove dvije čestice uskoro naći kupci, s obzirom da Hrvatska pošta sve nekretnine koje nisu u funkciji aktivira sukladno Strategiji postavljenoj i javnosti predstavljenoj krajem 2012. godine. To u kontekstu upravljanja našim nekretninama znači da sve one koje nisu adekvatne za poštansko poslovanje aktiviramo kroz prodaju ili najam, zaključila je glasnogovornica HP-a Jo Kempen.

Općina je cjelokupno HP odmaralište zaštitila, promjenom Prostornog plana uređenja "prekršteno" je područje u isključivo turističko-ugostiteljsku namjenu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika monika
https://www.facebook.com/pages/Sukosan-Plaza-Djecji-Raj/305419289557157 vidjeliste ovo? :)
Slika korisnika hr1u00
kupac je REN-TUR doo varaždin
Slika korisnika hr1u00
Odvjetnik i turistička agencija. Dakle ništa od velikih ulaganja i razvoja turizma, vjerovatno malo adaptacije zgrade i kampiranje penzionera
Slika korisnika hr1u00
Tvrtka osnovana 2014. sa temeljnim kapitalom od 2,500 eura i jednim zaposlenim...bice da su samo maska za nekog drugog igrača