FOTOGALERIJA: Otvorena prva Zimska škola tehničke kulture Zadarske županije

Slika korisnika valentinam
MLADE NADE
Polaznici Zimske škole su iz područja matematike, biologije, geografije i astronomije te mladi tehničari. Među 14 učenika, osam je djevojčica i šest dječaka
Velimir BRKIĆ
Četrnaestoro mladih polaznika Zimske škole sa svojim voditeljicama

U Maškovića hanu u Vrani, u reprezentativno obnovljenoj najzapadnijoj građevini islamske arhitekture,  svečano je otvorena prva Zimska škola tehničke kulture Zadarske županije. U suradnji sa Zadarskom županijom, Javnom ustanovom Agencija Han-Vrana i Općinom Pakoštane organizatori su županijska Zajednica tehničke kulture i Grad Zadra U sedmodnevnoj Zimskoj školi je 14 darovitih učenika osnovnih škola s područja Zadarske županije, svi učesnici prošlogodišnjih državnih natjecanja iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja.

- Potaknuti pozitivnim iskustvom iz do sada četiri održane Ljetne škole tehničke kulture u Telašćici, odlučili smo organizirati i Zimsku školu tehničke kulture za najbolje od najboljih učenika iz prirodoslovno- matematičkog i tehničkog područja, kazao je Duško Kraljev, predsjednik županijske Zajednice tehničke kulture.

Istaknuo je kako je Zimska škola nagrada za najbolje među najboljim županijskim učenicima navedenih područja.

- Među vama su budući mali Nikole Tesle, Einsteini, Sklodowska-Curie, Newtoni, Pasteuri, Galileli i drugi koji su promijenili svijet, poticajno će Kraljev, poznati zadarski meteorolog, koji se na poseban način zahvalio Zadarskoj županiji i drugima na velikom razumijevanju za tehničku kulturu.

Zimsku školu tehničke kulture Zadarske županije otvorio je Božidar Longin, župan, koji je u Mašković han došao u pratnji Šime Mršića, zamjenika, Ivana Šimunića, pročelnik za društvene djelatnosti, i Ante Župana, glasnogovornika.

- Nadareni učenici su naše lokomotive razvoja. Vi ste među najvrjednijim što Hrvatska ima, već ste sad postigli uspjeh koji će vam obilježiti život i budućnost, poručio je župan Longin koji je Zimsku školu proglasio otvorenom.

Sudionici Zimske škole Tehničke kulture

Lucija Tomić i Ivana Bucić (OŠ Starigrad) te Luka Bralić (OŠ Stjepan Radić Bibinje). Učenici iz Zadra: Cvita Puhov (OŠ Šimuna Kožočića Benje), Marta Haberle, Andrea Božić, Petra Doljanin, Stipe Pelaić, Bruno Serapiglia, Andea Žunić, Nora Milolović, Mario Frakić i Mateo Kaleb (OŠ Šime Budinića), Jakov Zanić (OŠ Krune Krstića).

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)