Posla ima od jutra do sutra, čisti i sretan je čovjek

Slika korisnika valentinam
Ivica Pilipović, najbolji zadarski čistač
Autor: 
Upravo sada smo kolega i ja u điru i skupljamo krupni otpad. Idem i u košenje trave jer osim zadarske tvrtke Nasadi i mi imamo zadatak počistiti korov i divlje raslinje i travu uz ceste i nogostupe. Radi se puno i u tri smjene, pa mislim da nam je i zbog toga grad prilično čist i uredan - zaključio je Pilipović
Vedran SITNICA
Ivica Pilipović nagradi se nadao jer se već godinama trudi obavljati svoj posao na najbolji mogući način

 Već godinama, kada nas strani gosti ocjenjuju kao turističku destinaciju, pri vrhu ljestvice s najvišim ocjenama je i čistoća kako samog središta, tako i rubnih dijelova grada. Za to su naravno, jedni od najzaslužnijih radnici zadarske Čistoće koji doista  obavljaju svoj posao vrijedno, predano, odgovorno i savjesno, a jedan od njih je i 41-godišnji Ivica Pilipović dobitnik nagrade "Nasmiješeno sunce" kao najbolji čistač prošle godine u Zadru.

Skroman, samozatajan, ali i jako simpatičan - naš sugrađanin Ivica Pilipović priznao je iskreno kako se nagradi nadao jer se doista  već godinama trudi obavljati svoj posao na najbolji mogući način, a  kada je nagrada i došla u njegove ruke, bio je neizmjerno sretan i  ponosan.

- Mislim da svaki čovjek koji dobro radi svoj posao i trudi se, vjeruje kako to netko vidi, cijeni i prepoznaje i onda vjeruje kako će jednom u životu njegov rad biti i priznat, na neki način nagrađen.  Ima puno vrijednih kolega i starijih od mene, ali eto, ja sam predložen i jako sam sretan i ponosan zbog toga. Nagrada mi doista  puno znači i velika je motivacija za dalje u životu - rekao je Ivica Pilipović prošlogodišnji najbolji zadarski čistač i laureat Nasmiješenog sunca.

Pilipović se zaposlio kao čistač u zadarskoj Čistoći 2010. godine,  a njegovo područje rada je gradski predio oko Crvenih kuća, Sinjoretova, Sokinog briga, Ploča, Dračevca... Velika je i široka to lokacija  i posla uvijek ima, a Pilipović osim svakodnevnog čišćenja tog dijela grada, radi i sve drugo prema potrebi.

- Upravo sada smo kolega i ja u điru i skupljamo krupni otpad.  Idem i u košenje trave jer osim zadarske tvrtke Nasadi i mi imamo  zadatak počistiti korov i divlje raslinje i travu uz ceste i nogostupe.  Radi se puno i u tri smjene, pa mislim da nam je i zbog toga grad  prilično čist i uredan - zaključio je najbolji zadarski čistač.

Do sada u svom poslu nikada nije imao negativnih iskustava dapače, sugrađani ga cijene i vole, kao uostalom, kako je rekao, i sve  njegove kolege - druge čistače. Nije do sada, imao loših iskustava ni  kada odrađuje noćnu smjenu, pa čak niti s onima koji malo više  popiju.

- U ovih proteklih sedam godina desetak sam puta bio u noćnoj  smjeni i to u sezoni, a onda sam osim pranja ulica, sakupljanja  smeća, povremeno bio zadužen i za brigu i čuvanje javnih toaleta u  centru grada. Gotovo cijelu noć, do jutra ima posla i nije dosadno -  otkriva uz smijeh dodajući, kako se stranci uvijek u pravilu iznenade čistoćom naših javnih toaleta u kojima nikada ne nedostaje ni  toaletnog papira, sapuna, šampona, a najviše od svega ih iznenadi  činjenica da je sve to - besplatno.

Na kraju, Ivica Pilipović otkriva kako je osim nagrade koja ga je  doista jako usrećila, on - sretan čovjek. Ima stalan posao i redovitu  plaću. Supruga također, radi, imaju svoj krov nad glavom i ima dva  prekrasna sina od dvije i pol i sedam i pol godina. Kad je slobodan,  kućni proračun upotpunjuje dodatnim radom najčešće pomažući  prijateljima i susjedima u građevinskim radovima.

- Što mi treba više? Ja sam sretan čovjek - rekao je na kraju Ivica  Pilipović, dobitnik priznanja Nasmiješeno sunce za 2017. godinu, a  to je bila 15. po redu akcija u kojoj su se nagrađivali najuspješniji u  turističkoj sezoni. Ovu tradicionalnu akciju provodi gradonačelnik  Grada Zadra u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom,  turističkim zajednicama Županije i Grada te Udruženjem obrtnika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)