Zadar će imati rekordnu kruzersku godinu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U siječnju šest ticanja plovećih hotela
Očekujemo između 160 i 170 tisuća putnika. I prošlu godinu smo, unatoč najavama završili u plusu od jedan posto sa 137 tisuća putnika, što je dobro, budući da je cijeli Jadran bilježio pad, kazao je Đoni Štambuk iz Lučke uprave Zadar
Zvonko KUCELIN
Do kraja siječnja Lučka uprava Zadar zabilježit će ukupno šest ticanja kruzera

Ovaj tjedan u zadarsku gradsku luku s 50-ak putnika pristat će kruzer Artemis koji je već 2. siječnja bio prvi koji je u ovoj godini uploovio u Zadar. Do kraja siječnja Lučka uprava Zadar zabilježit će ukupno šest ticanja kruzera, od kojih su tri ticanja Athena i isto toliko ticanja Artemisa s otprilike 50-ak putnika.

Sezona kruzera počinje od travnja, a traje do studenog, iako će prema najavama svakog mjeseca veliki krstareći brodovi uplovljavati u Zadar.

A ova godina bi trebala biti i rekordna po broju dolazaka luksuznih brodova na kružnim putovanjima te broju putnika.

- Očekujemo između 160 i 170 tisuća putnika. I prošlu godinu smo, unatoč najavama završili u plusu od jedan posto sa 137 tisuća putnika, što je dobro, budući da je cijeli Jadran bilježio pad, kazao je Đoni Štambuk iz Lučke uprave Zadar.

Najavljuje kako će u ovoj godini biti puno više ticanja u odnosu na lani, očekuje ih se između 140 i 150.

Od većih brodova, luksuznih plovećih hotela, koji će na svojim putovanjima uploviti u Zadar, treba istknuti MSC Sinfoniu koji će s 2.679 putnika 16. svibnja pristati u Luku Gaženica. To je ujedno kruzer na kojem će doploviti najveći broj putnika, a od ostalih većih brodova treba ozdvojiti Celebrity Constelation koji u Zadar dovodi 2.200, Aidu Blu s nešto više od 2.000, Norwegian Star s 2.300 putnika te MSC Poesia s 2.500 putnika.

Izgradnjom zgrade terminala u Luci Gaženica sa svim popratnim sadržajima i uslugama koje idu u prilog rastućem kruzerskom turizmu za očekivati je kako će Zadar u godinama koje slijede bilježiti samo rekorde u broju dolazaka kruzera te putnika.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno