Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Po dozvole do 1. ožujka

08.01.2019. 12:15
Po dozvole do 1. ožujka


Svi ribolovci i zaljubljenici u sportski ribolov i ove godine moraju obnoviti, odnosno kupiti dozvolu za sportski ribolov na moru, a što je od 2012. godine moguće obaviti i elektronskim putem tako da nije potrebno dolaziti u Športsko ribolovno društvo Zubatac.
Na ovaj način svaki ribolovac, dobiva svoj broj dozvole i članske iskaznice, koje mora posjedovati pri obavljanju ribolava i dužan ih je dati na uvid odgovornoj osobi prilikom kontrole.
 – Dozvole za sportski ribolov mogu se dobiti i bez dolaženja u našu kancelariju. One se mogu platiti putem internet bankarstva direktnom uplatom na naš račun. Po primitku uplate potrebno je nazvati kancelariju Društva u radno vrijeme tajništva, te na mail kluba poslati potvrdu o uplati dozvole, skenirani dokument (osobnu iskaznicu ili putovnicu) te ukoliko uplaćujete dozvolu za invalide također priložiti potvrdu o invalidnosti, a mi ćemo Vam priopćiti broj Vaše nove elektronske dozvole i članske iskaznice. Ti brojevi su sve što morate imati sa sobom prilikom bilo kakve kontrole od strane odgovorne osobe koja će provjeriti ispravnost dozvole, opet elektronskim putem, obavijestili su iz ŠRD-a Zubatac.
Naglašavaju kako se godišnje dozvole izdaju samo do 1. ožujka 2019. godine. Godišnja dozvola za punoljetne osobe do 65. godine života je 480 kuna, godišnja dozvola za umirovljenike ili one koji su navršili 65 godina života je 165 kuna, za invalide Domovinskog rata (uz predočenje dokaza o invaliditetu) je 115 kuna, a godišnja dozvola za maloljetne osobe je 85 kuna.
Što se tiče posebnih dozvola moguća je kupnja uz posjedovanje godišnje sportske dozvole): uz godišnju dozvolu za parangal 200 kuna, vrše, 200 kuna, osti, 100 kuna. Moguće je kupiti i dnevne i višednevne dozvole, pa tako za jedan dan košta 60 kuna, za tri dana 150, a za sedam dana 300 kuna. Za veliku ribu za jedan dan potrebno je platiti 120 kuna, za tri dana 300 kuna, a za sedam dana 600 kuna.