Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Završeni radovi na uređenju područne škole u Vrani

08.01.2019. 18:00
Završeni radovi  na uređenju  područne škole u  Vrani


Tijekom zimskih praznika završeni su radovi na uređenju  područne škole u mjestu Vrana, a čija je matična osnovna škola ona u  Pakoštanima, te će 60 učenika iz tog mjesta sada pohađati nastavu u jednoj smjeni. Tim je povodom župan Božidar Longin u pratnji zamjenika  Šime Mršića i Šime Vickovića, resornog pročelnika Ivana Šimunića te  načelnika Općine Pakoštane Milivoja Kurtova posjetio školu kako bi razgledao radove koje je financirala Zadarska županija.
Ravnatelj Osnovne škole Pakoštane Andrija Vanjak istaknuo kako škola nakon preuređenja sada ima četiri učionice što omogućava rad u jednoj smjeni za učenike od prvog do četvrtog razreda.
Župan Longin i načelnik Kurtov najavili su da će tijekom ove godine  krenuti radovi na područnoj školi u mjestu Drage, također s ciljem  uvođenja nastave u jednoj smjeni, za što su osigurana sredstva u proračunu Zadarske županije za 2019. godinu.
Longin je istaknuo da Zadarska županija u svojoj nadležnosti ima čak  ima 103 osnovnoškolska objekta te da je za projekte obnove, uređenja i  dogradnje vrlo važna suradnja s jedinicama lokalne samouprave. 
– Rad škola u jednoj smjeni propisan je zakonom i Državnim pedagoškim standardom, a ovisi o financijskom kapacitetu županija. Zadarska županija je s ciljem uvođenja nastave u jednoj smjeni već za nekoliko  škola naručila izradu projektne dokumentacije. Sama izgradnja je ozbiljniji zahvat te u takvim slučajevima nastojimo, gdje je moguće, ostvariti  zajedničko financiranje investicija u školske objekte s općinama i gradovima, kazao je Longin.