Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Glasao za Milanovića, ali ne za Zorana

09.01.2020. 10:30


Među oko 1.600 nevažećih listića iz drugog kruga predsjedničkih izbora na području grada Zadra, na društvenim se mrežama pojavio jedan broj takvih koji su išarani, nadopisivani, pa čak i »izbužani«. Na facebook profilu tako je svoj nevažeći listić prikazao djelatnik Gradske knjižnice Zadar, 31-godišnji Antonio Milanović, poznat široj javnosti kao prvi invalid koji je objavio autorsku knjigu koja progovara o prešućenim problemima invalida u Hrvatskoj. Milanović je knjigu objavio pod naslovom istinom protiv svih, a ona je u Zadru podigla buru s obzirom na »delikatne« razloge zbog kojih njezina promocija nije održana u Gradskoj knjižnici, dakle u matičnoj kući gdje je Antonio zaposlen.
Antonio Milanović je na svome izbornom listiću, pod rednim brojem 1. prekrižio ime Zoran i iznad njega upisao svoje ime – Antonio. Prezime Milanović nije morao precrtati jer se i on preziva kao i SDP-ov predsjednički kandidat. Uz objavljenu fotku svog listića na FB profilu je samo dodao kratki komentar: »Ono kad tvoje ime završi na glasačkom listiću za predsjednika RH«.
Antonio, inače 100-postotni tjelesni invalid koji je obolio od cerebralne paralize uslijed oštećenja mozga pri porođaju, osim zapažene knjige, istaknuo se i po brojnim inicijativama i borbama za unaprjeđenje prava hrvatskih invalida, a neke od tih njegovih akcija urodile su i plodom, odnosno dovele su do promjena nekih zakonskih odredbi.
Antonija, sudeći prema njegovu osobnom »izboru« predsjednika, ni Kolinda ni Milanović nisu pridobili pa je odlučio glasati za – sebe. Doduše u jednoj je TV emisiji pohvalio predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je poduprla neke njegove inicijative, ali to nije bilo dovoljno da ona povrh pohvale zasluži i njegov glas. Pa se, eto, onda odlučio za Milanovića. Ali ne za Zorana, nego za sebe.


IME I(LI) PREZIME


Antonio Milanović je na svome izbornom listiću, pod rednim brojem 1. prekrižio ime Zoran i iznad njega upisao svoje ime – Antonio. Uz objavljenu fotku svog listića na FB profilu je samo dodao kratki komentar: »Ono kad tvoje ime završi na glasačkom listiću za predsjednika RH«.




1.600 nevažećih listića je bilo u drugom krugu predsjedničkih izbora na području grada Zadra


JAVNO NE KANDIDATIMA
Zadranin Antonio Milanović jedan je od 1.600 hrvatskih građana koji svoj glas nisu htjeli dati ni jednom od dva kandidata, ali i jedan od onih koji su tu odluku odlučili javno i objaviti na društvenim mrežama.