Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ivana Puškarić Smokrović uvijek nasmiješena i ljubazna

08.01.2021. 11:38


U konkurenciji djelatnika turističkih agencija nagradu Nasmiješeno sunce koju Grad Zadar tradicionalno dodjeljuje najuspješnijima u ostvarenju turističke sezone dobila je Ivana Puškarić Smokrović.
– Od 2012. godine zaposlena sam u Turističkoj agenciji More. To mi je bio prvi posao u turističkoj agenciji što mi je i struka. Inače živim u Zadru, predstavila nam se naša sugovornica dodajući kako je nagradom iznenađena.
– Nitko nije očekivao nikakve nagrade u ovoj za turizam lošoj godini. Iznenadio me poziv kad mi je rečeno da sam dobila nagradu, ali sretna sam.
Puškarić Smokrović za turiste na izvjestan način predstavlja info point.
– Radim u centru grada, ostvarujem dosta kontakata s gostima, dajem im puno informacija. Pristup gostima je individualan, nikome ne pristupam na isti način. Svaki od njih ima u planu druge destinacije, ima druga očekivanja. Uvijek je bitno provjeriti što gosti točno žele doživjeti te u kojem vremenskom periodu im to treba organizirati. Najbitnije je da su oni zadovoljni. Većina ih već unaprijed zna što i kad žele vidjeti. Prvi dojam je u ovom poslu vrlo važan, treba biti nasmiješen i ljubazan, tu kreće cijela priča.
Zamolili smo je da nam ispriča kakvu anegdotu ili drugu lijepu priču koju je doživjela na svom radnom mjestu.
– Sezona je bila prilično slaba, ove godine nije bilo nekih posebnih događaja ni zanimljivih priča. Vozači i vodiči su tu na prvoj liniji, oni dožive najviše takvih zanimljivih situacija. Kao nešto lijepo i zanimljivo možemo spomenuti da nam dolazi dosta ljudi koji su na medenom mjesecu, njima se u pravilu organizira simboličan poklončić. (K. RADOŠ)