Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Korisnici i djelatnici svakodnevno se cijepe prema planu

08.01.2021. 10:55


Usprkos maksimalnom pridržavanju svih epidemioloških mjera i pojačanom oprezu, protekla dva mjeseca bila su teška za Dom za starije i nemoćne osobe Zadar na Sfingi. Međutim, kako saznajemo od ravnatelja Marka Buljata, situacija se znatno poboljšava.
– Sad je većina korisnika dobro, situacija je povoljnija, kazuje Buljat dodajući kako korisnici koji su bili pozitivni, uskoro prestaju biti zarazni, već do kraja ovog tjedna, što je jako važno za daljnji rad. Podsjećamo, bili su organizirali treći kat ustanove i dio četvrtog kako bi se spriječilo daljnje širenje virusa grupiranjem zaraženih korisnika na jednom mjestu te kako bi se oboljelima pružila odgovarajuća skrb, ali budući da uskoro neće imati zaraženih, to vjerojatno neće više biti potrebno.
Također, s obzirom na manjak raspoloživih djelatnika uslijed zaraze, Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, kao i Ministarstvo zdravstva dalo je suglasnost Županijskom stožeru za privremenu mogućnost prelaska na ispomoć radnika iz sustava zdravstva u sustav socijalne skrbi.
– Imamo pet djelatnika na određeno vrijeme koji će biti tu sve dok bude potrebe, zbog povećanog opsega posla, ali gotovo svi djelatnici se vraćaju na radna mjesta, govori Buljat lijepe vijesti.
Premda sve ide ka boljem, teško je predviđati, no u Domu su spremni i nastavljaju raditi sve za dobrobit svojih korisnika.
– Sve se vraća u normalu, a dokad će trajati, tko to može znati? Situacija se mijenja iz dana u dan, iz sata u sat. Mi činimo i učinit ćemo sve što je u našoj moći, ali mogućnost ponovnog proboja virusa ne ovisi samo o nama, doznajemo od ravnatelja Doma.
Korisnici i djelatnici Doma svakodnevno se cijepe prema planu i rasporedu. Obećavajući je podatak da se većina djelatnika želi cijepiti, a nuspojava cijepljenja zasad nema. (D. BABIĆ)