Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SIJEČANJ U KAZALIŠTU Sutra na programu »Hanibal podzemni« Hriste Bojičeva

08.01.2021. 18:02


U subotu, 9. siječnja u 20 sati u HNK Zadar prikazuje se predstava produkcije HNK Zadar, »Hanibal podzemni« Hriste Bojčeva u režiji Matjaža Latina, premijerno izvedena 5. studenog 2020. godine.
U predstavi igraju: Alen Liverić, Ivan Jončić, Ivan Ožegović, Žana Bumber i Petra Tunjić.
»Hanibal podzemni« govori o skupini umjetnika u vremenu siromaštva koji prodaju dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji ih okružuje, alegorično idući mračnom stranom života.
Kazališna kritičarka Vijenca Mira Muhorebac naziva ju »jednom od najboljih predstava ovoga trenutka u Hrvatskoj«.
Broj mjesta je ograničen, a ulaznice su od jučer u prodaji na blagajni HNK Zadar u terminu od 11 do 13 sati te na dan predstave od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.
U četvrtak, 14. siječnja slijedi gostovanje Kazališta Moruzgva s predstavom VLA VLA VLAJLAND CABARET nastalu prema tekstu i u režiji Ivana Lea Leme te u izvedbi Ecije Ojdanić koja je na XIII. Gumbekovih danima dobila nagradu za najbolju žensku ulogu (ulogu Vlajne) u predstavi. Predstava će igrati u dva termina: u 18 sati i u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna, a ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 11. siječnja samo za termin u 18 sati jer u 20 sati igra samo za pretplatnike.
Više o o ovoj predstavi može se pogledati na web adresi: https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/vla-vla-vlajand-cabaret/117.
U subotu, 16. siječnja igrat će uspješna monodrama HNK Zadar, AMERIČKA PAPISA njemačko- argentinske književnice Esther Vilar u režiji Ozrena Prohića i u izvedbi Jasna Ančić. Predstava je u Mozaik pretplati.
Više o ovoj predstavi može se pogledati na adresi: https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/americka-papisa/22.
Program u siječnju završava u četvrtak, 28. siječnja s predstavom ZLOČIN I KAZNA Fjodora Mihajloviča Dostojevskog u produkciji DRAME PLUS i u režiji Vinka Radovčića. Predstava je u Mozaik pretplati.
I o ovoj predstavi može se pogledati više na adresi: https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/zlocin-i-kazna/123.
20. siječnja HNK Zadar gostuje s predstavom »Balon« Mate Matišića u režiji Zorana Mužića u Gradskom kazalištu – Scena »Gorica«.