Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Arsen, Gabi i Matija pjevaju za zaljubljene

Autor: Z L

07.02.2010. 23:00
Arsen, Gabi i Matija pjevaju za zaljubljene

Foto: Irena JURJEVIĆ



Povodom dana zaljubljenih HKK Zadar je pripremio posebnu večer za svoje posjetitelje. 13. veljače program “Valentinovo s nama” dovodi Arsena, Gabi i Matiju Dedića u HKK Zadar. Početak koncerta je zakazan za 20 sati.
Gabi Novak, prva dama hrvatske šlageristike, velika muza i supruga Arsena Dedića, rođena je u Berlinu, a živi u Zagrebu. Nakon djetinjstva provedenog u Berlinu i na Hvaru, 1946. seli u Zagreb, gdje pohađa osnovnu školu i diplomira na Školi primijenjene umjetnosti (grafički odjel). Godine 1958. pjeva ‘Sretan put’ Ljube Kuntarića u filmu ‘H-8’ Nikole Tanhofera, 1959. nastupa na Zagrebačkom festivalu skladbom ‘Ljubav ili šala’ Milutina Vandekara. Od prvog albuma ‘Pjeva Gabi Novak’ (1961) ostvaruje niz zapaženih interpretacija, najčešće na festivalima zabavne muzike u Zagrebu i Opatiji.
Arsen Dedić rođen je u Šibeniku 28. srpnja 1938. godine. Osnovno mu je određenje glazba, ali spajajući glazbene i poetske sklonosti prirodno je stigao do vlastitog kantautorskog govora, koji ga je najviše obilježio. Od 1963. nastupa na glazbenim festivalima, a već iduće godine snimio je ‘Kuću pored mora’ i ‘Moderato cantabile’, pjesme koje su odredile njegov kantautorski pravac. Najopsežniji dio njegova rada čini primijenjena glazba – glazba za kazalište, film i televiziju. Napisao je partiture za više od sto i deset kazališnih predstava i više od sto filmova i televizijskih serija.