Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Čačić: Zbog nesreće nisam postao nečastan

Autor: Z L

07.02.2010. 23:00
Čačić: Zbog nesreće nisam postao nečastan


Predsjednik HNS-a Radimir Čačić potvrdio je jučer da se definitivno vraća u aktivnu politiku nakon što je iz nje izbivao više od mjesec dana zbog prometne nesreće koju je izazavao u Mađarskoj, od posljedica koje su preminule dvije osobe. Gostujući u emisiji HTV-a “Nedjeljom u dva” Čačić je rekao da su ključnu ulogu u njegovom povratku imali stranački kolege i prijatelji.
– Naročito je bio važan razgovor s jednim od njih koji mi je rekao: “Ključno je da shvatiš da ti nisi time postao nečastan čovjek. Da to što si napravio nije nečasno djelo jer nije bilo namjere već je učinjeno iz nehata”. To mi je bi najvažniji poticaj, rekao je Čačić.
Dodao je kako je dodatni razlog za povratak bila spoznaja na koju su mu ukazali i njegovi stranački kolege, a to je da njegovi “znanje i energija” mogu biti dobrodošli u trenutku kada se zemlja nalazi u gospodarskoj krizi.
Čačić je kao razloge zbog kojih je razmatrao povlačenje iz politike naveo mogućnost da svojim ostankom našteti stranci, ali i instinkt da se čovjek nakon ovakve nesreće povuče u sebe. Čačić je rekao da u trenutku kada se dva dana nakon nesreće pojavio u stožeru Ive Josipovića nije znao da je jedna osoba već preminula, te da dodao da je u trenutku nesreće “vozio između 110 i 120 kilometar na sat”. Priznao je da je prije ove imao još tri teže prometne nesreće od kojih je jednu izazvao zbog toga jer je zaspao za volanom.
– Sve ovo će me potaknuti da puno manje vozim, i s puno više pažnje, rekao je Čačić.


Podnosi ostavku u HTS-u


Čačić je najavio s da će dati ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog teniskog saveza (HTS). Rekao je da će to učiniti u utorak na Predsjedništvu HTS-a te da je o tome već obavijestio potpredsjenika HTS-a Zorana Grbića.