Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najbolji učenici pozvani na županijsko natjecanje

Autor: Anita Ćustić

07.02.2010. 23:00
Najbolji učenici pozvani na županijsko natjecanje


BIOLOGIJA
Na Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola Zadarske županije iz biologije pozvano je 37 učenika sedmog razreda i 25 učenika osmog razreda. Među osmašima najuspješniji su bili Tereza Plantak, iz OŠ Šime Budinića, Vana Vukić i Josip Gjergja, učenici OŠ Petra Preradovića, koji su na ispitu ostvarili jednak uspjeh od 98 posto.
Među učenicima sedmog razreda na natjecanju iz biologije najbolji su bili Benjamin Matijević iz OŠ Petra Preradovića i Rahela Buturić iz OŠ Petar Lorini iz Sali, s ostvarenim uspjehom od sto posto, te Iva Kosanović, Adriana Mustać i Anamaria Kršlović iz Oš Privlaka i Buturić Antonela iz Oš Petar Lorini iz Sali s ostvarenim jednakim rezultatom od preko 96 posto.
Na Županijsko natjecanje i smotru učenika srednjih škola Zadarske županije iz biologije pozvano je 19 učenika prvih razreda, 5 učenika drugih razreda, 17 učenika trećih razreda i 11 učenika četvrtih razreda. Među prvašima su najbolji bili Martina Ević iz SŠ Obrovac te Frane Miljković i Andrijana Štulić iz Gimnazije Franje Petrića. Od petero učenika drugih razreda najuspješniji su Sanja Babić, učenica Gimnazije Franje Petrića, te Paula Morović i Doris Zorić, također učenice Gimnazije Franje Petrića. Grubar Martina iz Gimnazije Franje Petrića ostvarila je uspjeh u konkurenciji među trećim razredima, a drugo mjesto dijele Katarina Franov, učenica Gimnazije Vladimira Nazora, i Margarita Vlaović iz Gimnazije Jurja Barakovića. Među maturantima su prva tri mjesta zauzeli učenici Gimnazije Jurja Barakovića: Marino Narančić, Iva Sorić te Daniel Jelušić .
GEOGRAFIJA
Na Županijsko natjecanje učenika srednjih škola Zadarske županije iz geografije pozvano je 15 učenika prvih razreda, 13 učenika drugih razreda, 17 učenika trećih razreda te 17 maturanata. Među prvašima su tako zapažen uspjeh ostvarili Antonijo Josić iz SŠ Obrovac, dok je samo tri boda manje ostvarila Tina Marketin, učenica Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Martina Ević i Katarina Žurić Kolačko, učenice SŠ Obrovac, s ostvarenih 58 bodova dijele treće mjesto.
Među učenicima drugog razreda najbolje su rezultate ostvarili učenici Gimnazije Jurja Barakovića, Irena Barjašić, zatim Božena Delija te Daniel Gardijan i Tomislav Mračić. Najbolji među trećašima su Jure Josić, iz SŠ Obrovac, Josip Batur iz Gimnazije Franje Petrića te Marko Lukavac i Krešimir Radoš, obojica iz Gimnazije Franje Petrića.
Silvio Mumelaš iz Gimnazije Franje Petrića prednjači među maturantima, a slijede ga Marko Danilović iz SŠ Gračac te Zvonimir Žuža iz Gimnazije Franje Petrića.
FIZIKA
Na Županijsko natjecanje učenika srednjih škola Zadarske županije iz fizike pozvano je 13 učenika prvih razreda, 9 učenika drugih razreda, 10 učenika trećih razreda i troje učenika četvrtih razreda srednjih škola.
Među prvašima su tako najbolji Ivan Šindija i Marin Stipić iz Gimnazije Franje Petrića te Joso Josipović, također iz Gimnazije Franje Petrića. Od devet drugaša najveću su razinu znanja pokazali Dalia Barić, učenica Gimnazije Franje Petrića te Niko Simić iz Gimnazije Vladimira Nazora i Tonka Vukšević iz Gimnazije Jurja Barakovića. Najbolji među trećašima je Marko Šindija iz Gimnazije Franje Petrića sa stopostotnom uspješnošću, a slijede ga Lovro Basioli, također, iz Gimnazije Franje Petrića te Joso Prtenjača iz Zadarske privatne gimnazije.
Svih troje maturanata pozvanih na Županijsko natjecanje iz fizike su učenici Gimnazije Franje Petrića. Najbolji je rezultat na gradskom natjecanju ostvario Toni Martinović, zatim Niko Mikulčić te Filip Plazonić.