Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pripreme za realizaciju projekta u Maraska parku

Autor: Siniša Klarica

07.02.2010. 23:00
Pripreme za realizaciju projekta u Maraska parku


Detaljni plan uređenja Maraska parka morat će proći kroz proceduru izmjene pred Gradskim vijećem Grada Zadra. Investitor, tvrtka Tenos iz Zadra, zastupana po pravnom zastupniku Veliboru Zaninoviću uputila je 4. veljače Gradu Zadru pismo namjere u kojem se navodi da su u cijelosti spremni financirati izradu Izmjene i dopune DPU-a Maraska parka. Službeni razlog jest usklađenje imovinsko-pravnih odonosa s realnim stanjem unutar obuhvata plana.
– Moramo reći da se ovdje ne radi o suštinskim korekcijama. Radi se o korekciji građevinskih parcela u odnosu na javne površine za oko 5-10 posto. Ovim se postupkom ne umanjuje ni namjera ni iskoristivost, nego se samo mijenjaju gabariti građevinske parcele u odnosu na geodetsku izmjeru, rekao nam je u kratkom razgovoru Velibor Zanninović.
Međutim, te sitne korekcije na dvije građevinske parcele povšine dva hektara koje se moraju odvojiti od javne prometnice na propisan način, uvjet su za dobivanje lokacijske dozvole i za daljnji nastavak građevinskih aktivnosti. Zaninović dodaje da se cijeli projekt nije promjenio niti za milimetar, a u međuvremneu je ishođena građevinska dozvola za rušenje bivših pogona Maraske. Otprije, Grad Zadar je ishodio lokacijsku dozvolu za prometnicu koja će spojiti Trpimirovu obalu od porte nekadašnje Maraske do ulice Miroslava Krleže.
Cijela Tenosova investicija „teška” je oko 120 milijuna eura, a investitori se nadaju da bi s gradnjom mogli početi početkom jeseni.