Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Priveden, pa pušten

Autor: Z L

07.02.2010. 23:00
Priveden, pa pušten


Nakon što je drugi put priveden zbog prijetnje, poslije saslušanja pušten je iz Istražnog centra Županijskog suda u Šibeniku
Nakon što je zaradio kaznenu prijavu zbog prenošenja spolne bolesti, 21-godišnjak iz Sukošana koji je tajeći da je zaražen HIV-om s više muškaraca sa šibenskog, ali i zadarskog područja imao seksualne odnose, ponovno je uhićen i to zbog prijetnji.
Podsjetimo, vodička policija slučajno je otkrila da je mladić HIV pozitivan ispitujući ga o sasvim drugom kaznenom djelu imovinske naravi. Dao im je popis muškaraca s kojima je posljednjih pola godine imao odnose te su ih policajci obavijestili o njegovoj bolesti. Trojica muškaraca prijavila su ga zbog kaznenog djela širenja spolne bolesti, a jednom od njih, 39-godišnjaku iz Šibenika, mladić je zbog toga u subotu prijetio putem mobitela. Oštećeni je to odmah prijavio policiji te je u Policijskoj postaji Vodice provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 21-godišnjak zaražen HIV-om počinio kazneno djelo prijetnje 39-godišnjaku.
Nakon dovršene obrade 21-godišnjak iz Sukošana u subotu je oko 19 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku odakle je nakon saslušanja pušten u kasnim večernjim satima.
Ni jučer, tri dana nakon objavljivanja informacije o 21-godišnjem mladiću iz Sukošana koji je namjerno širio virus smrtonosne bolesti još uvijek se nije stišala bura i šok kojeg je izazvao, no jučer se, za razliku od prethodnih dana, mladić nije javljao na mobitel, očito na takav način ovaj put, izbjegavajući kontakt s novinarima.