Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Privremeni kružni tok u Pagu

Autor: Alenka Festini

07.02.2010. 23:00
Privremeni kružni tok u Pagu


Radi se o privremenom rješenju izgrađenom isključivo radi hitnosti da se stvore uvjeti za ostanak autoškole u Pagu. Novi propisi nalažu da u gradu u kojem djeluje autoškola postoji kružni tok, prestrojavanje i semafor. Ovim smo riješili prvi uvjet, kaže paški gradonačelnik Ante Fabijanić


Na raskrižju Ulice bana Jelačića, Ante Stračevića i Golije, a svega 50-ak metara od paške osnovne i srednje škole, postavljen je privremeni kružni tok radi sigurnosti vozila i pješaka.
 – Radi se o privremenom rješenju izgrađenom isključivo radi hitnosti da se stvore uvjeti za ostanak autoškole u Pagu. Novi propisi nalažu da u gradu u kojem djeluje autoškola postoji kružni tok, prestrojavanje i semafor. Ovim smo riješili prvi uvjet, kaže paški gradonačelnik Ante Fabijanić.
Radi kvalitetnijeg odvijanja prometa u gradu Pagu, kako kaže gradonačelnik Fabijanić, znatno veći kružni tok gradit će se na predjelu Macel na južnom ulazu u grad. Izgradnjom tog kružnog toka sigurnije će se sa sporednih cesta prelaziti na državnu cestu D-106, a osim toga, ulaz s južne strane u Pagu će izgledati znatno urednije i ljepše. S uređenjem kružnog toka na predjelu Macela kreće se uskoro, a on će biti završen do početka turističke sezone. Paralelno s tim radovima krećemo s uređenjem ulaza u grad s južne strane, kao što je oplemenjivanje zelenih površina i postavljanje reklamnih panoa, plana grada, smeđe signalizacije i slično. Do ljeta postavit ćemo semafor na gradskom predjelu Sveta Jelena, odnosno dijelu što se spaja s državnom cestom koja je najprometnija cesta na otoku, te ceste prema Marijanskom svetištu Stari grad, budući da tom cestom prolazi puno pješaka i biciklista, kaže gradonačelnik Fabijanić.
On je naveo da će se s uređenjem kružnog toka kraj paške škole krenuti u rujnu nakon turističke sezone.