Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vina sa Silbe na sajmu Pro Wein

Autor: Ivan Stagličić

07.02.2010. 23:00
Vina sa Silbe na sajmu Pro Wein

Foto: Zvonko KUCELIN



Tvrtka “Jurjević vina” koja je na otoku Silbi podigla nasade vinograda, maslina, smokava i drugih voćnih kultura, nastupit će ove godine na trećem po veličini sajmu vina na svijetu, “Pro Wein”, koji se 21. ožujka održava u Düsseldorfu, u Njemačkoj.
– U sklopu ponude koju organizira Hrvatska gospodarska komora nastupit će na hrvatskom štandu šesnaest proizvođača vina i među njima i naša vina sa Silbe, kazao nam je direktor “Jurjević vina”, Damir Jurjević.
Tvrtka “Jurjević vina” trenutačno raspolaže sa stotinjak tisuća panja trsja, pet tisuća stabala maslina, petsto ovaca i više stotina kokoši, a zapošljava svakodnevno dvanaestero do petnaestero radnika. Riječ je o potpuno ekološkoj proizvodnji, a na imanju se nalazi objekt agro turizma, kao i vinski podrum čiji će sadržaj na prvi dan proljeća, u Düsseldorfu moći kušati i procijeniti vrhunski svjetski enolozi i sommelieri.
– Nastojimo da se stalno nešto događa. Nakon sajma Pro Wein, u svibnju će se prezentirati ulje i rakija, a u rujnu smokvenjak te marmelade od smokava i trešanja, potom u prosincu nam dolaze mlada vina, ističe Jurjević, koji za potrebe proizvodnje kako na Silbi, tako i u novopodignutim vinogradima na području grada Nina, namjerava zaposliti još nekoliko inženjera vinarstva i sommeliera.