Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Braniteljske udruge u Zadru pomažu u prevladavanju vremenskih neprilika

07.02.2012. 23:00
Braniteljske udruge u Zadru pomažu u prevladavanju vremenskih neprilika


Petnaest braniteljskih udruga, većinom sa zadarskog područja, danas je izvijestilo da će osnovati timove za pomoć u prevladavanju vremenskih neprilika i staviti ih na raspolaganje Kriznom stožeru Grada Zadra i Zadarske županije.
Iz braniteljskih udruga također napominju da su u slučajevima koji prelaze mogućnosti državnih institucija kao što su policija, vatrogastvo i slično voljni i spremni sudjelovati u svim akcijama županije u slučaju neke elementarne nepogode.
“Poučeni iskustvom nedavnih elementarnih nepogoda diljem naše zemlje, a isto tako zabrinuti zbog najave novih vremenskih neprilika mi dolje potpisane braniteljske udruge stavljamo se na raspolaganje kriznom stožeru Grada Zadra i Zadarske županije za sve eventualne elementarne nepogode”, stoji u priopćenju koje je potpisalo 15 udruga.
To su Udruga pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika “Damir Tomljanović – Gavran”, zadarska HVIDR-a, Udruga hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata, UMDDRH-podružnica Zadar, Nezavisni dragovoljci hrvatski – podružnica Zadar, Udruga “Žene u Domovinskom ratu” Zadar, Udruga dragovoljaca HRM – Zadar, Udruga Veterana vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije, Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. Brigade HV, Udruga Hrvatski domobran, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, Udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz domovinskog rata, Udruga dragovoljaca veterana iz Domovinskog rata, Prvi hrvatski redarstvenik – podružnica Zadar i zadarska podružnica Udruge “Zavjet”.